Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Με… χειρόγραφο μήνυμα ζητούν υπερωρίες - Η απάντηση του Σωματείου

Την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προκάλεσε η χειρόγραφη πρόσκληση προς όσους επιθυμούν να εργαστούν υπερωριακά στο Ακτινολογικό

Με ένα… χειρόγραφο, ανυπόγραφο μήνυμα καλούνται να εργαστούν υπερωριακά οι εργαζόμενοι στο κλασικό Ακτινολογικό Τμήμα του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, κ. Δημήτρη Βρύσαλη, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του σωματείου για τα προβλήματα στο συγκεκριμένο τμήμα, με την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου και επικουρικού προσωπικού να χαρακτηρίζεται απαραίτητη. 

Έτσι, τώρα, η συγκεκριμένη απάντηση - πρόσκληση από την πλευρά του νοσοκομείου, έχει φέρει την αντίδραση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και την «αιχμηρή» απάντηση του Προέδρου του Σωματείου, κ. Βρύσαλη.

Το πολύκροτο μήνυμα:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρύσαλη:

«Ύστερα από την ανακοίνωση του σωματείου  που έκανε αναφορά για τα προβλήματα του κλασσικού ακτινολογικού εμφανίστηκε ανυπόγραφο κείμενο στο τμήμα που καλεί όσους εργαζόμενους θέλουν να εργαστούν υπερωριακά. Αποτελεί κοροϊδία  και εμπαιγμό αυτού του είδους λύσεις. Τέτοιου είδους λύσεις έχουν δοθεί και σε πολλά άλλα τμήματα του νοσοκομείου αυξάνοντας τα προβλήματα. Απέναντι σε αυτά που ακούστηκαν και τις λύσεις που δόθηκαν απαντάμε με αυτά που βιώνουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι:

  • Η στελέχωση με προσωπικό είναι βασική μας προτεραιότητα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, έχουν ζητηθεί θέσεις μονίμου αλλά και επικουρικού προσωπικού.

Ακόμα περιμένει η διοίκηση του σωματείου να μάθει τον προγραμματισμό αυτό, τον οποίο έχει ζητήσει εδώ και μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012, μόνο στο ΠαΓΝΗ οι κενές οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών είναι 645. Σκόπιμα δεν αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να δουλεύουν ώστε να μην γίνονται διπλοβάρδιες, να μην χρωστούνται άδειες και να μην εκτελούν αλλότρια καθήκοντα οι εργαζόμενοι. Ομολογεί η διοίκηση ότι θα συνεχιστεί το καθεστώς της ανακύκλωσης – ομηρίας των εργαζομένων μέσω της διατήρησης και επέκτασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Δεν αναφέρθηκε, σκόπιμα, ούτε στους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που απολύονται τέλος Οκτώβρη, ούτε στους εργαζόμενους της Παιδοψυχιατρικής, που απολύονται τέλος Σεπτέμβρη.

  • Η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης του ΠαΓΝΗ με συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι κεντρικός στόχος της διοίκησης.

Και η σημερινή διοίκηση (όπως και παλιότερες) επιχειρεί να διαχειριστεί, όπως αναφέρει εξάλλου και η ίδια, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου χωρίς καμμιά προοπτική κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών Μόνο στο ΠαΓΝΗ είναι κλειστά 4 κρεβάτια ΜΕΘ, δεν υπάρχει ΜΑΦ, δεν υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων και υπάρχει μόνο μια Παθολογική κλινική. Απέκρυψε η διοίκηση ότι για το ΠαΓΝΗ ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπεται στα 32.950.000 €, μειωμένος  κατά 11.000.000 από το 2017, και έχουν αποδοθεί μόνο τα 14.740.000. Σκόπιμα απέκρυψε ότι η όποια αυξημένη χρηματοδότηση  προέρχεται από τον καλύτερο πελάτη των νοσοκομείων, τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος πληρώνει με χρήματα από τις εισφορές των ασφαλισμένων, καθώς και από τις απευθείας πληρωμές των ασθενών, όπως των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων που για το 2017 ήταν 1.500.000 €. Ήδη οι αγορές φαρμάκων μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στα 24.000.000 με όριο φαρμακευτικής δαπάνης τα 26.000.000 και έχουμε μπροστά μας ακόμα 4 μήνες μέχρι το τέλος του έτους.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

Ο λαός έχει συμφέρον να διεκδικήσει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση, με επαρκές μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία και να υπάρξει χρηματοδότηση από το κράτος στο ύψος των πραγματικών λαϊκών αναγκών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια