Χωρίς νευρολόγο το Βενιζέλειο - Ούτε ο γιος υπουργού της Αυστρίας βρήκε γιατρό

Ηράκλειο
Χωρίς νευρολόγο το Βενιζέλειο - Ούτε ο γιος υπουργού της Αυστρίας βρήκε γιατρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας εισήχθη με οξύ παραλυτικό σύνδρομο στο Βενιζέλειο και λόγω της έλλειψης γιατρού διεκομίσθη εσπευσμένα στην πατρίδα του

Με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 29η Ιουνίου του 2018, όπου ένας τουρίστας - υπήκοος Αυστρίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν και γιος του υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, εισήχθη με οξύ παραλυτικό σύνδρομο στο Βενιζέλειο, και ο οποίος εν συνεχεία διακομίστηκε το ίδιο βράδυ με αεροδιακομιδή στην Αυστρία, καθώς δεν υπήρχε ειδικευμένος νευρολόγος, ο κ. Αυγενάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου και γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, απηύθυνε ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό Υγείας σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει την ανεπαρκή κάλυψη της γενικής εφημερίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και ποιες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν για αποκατάσταση του προβλήματος.

Στην ερώτηση αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, από κοινού με το ΠΑΓΝΗ, είναι επιφορτισμένο με την ισομερή κάλυψη εφημεριακά της Κρήτης και των νησιών του νότιου Αιγαίου. Είναι, λοιπόν, απαράδεκτο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις γιατρών του νοσοκομείου, ήδη από το 2017, να μην έχει λυθεί το θέμα της ομαλής διεξαγωγής των εφημεριών, εν μέσω μάλιστα θέρους και με αυξημένη την τουριστική κίνηση.

Συγκεκριμένα, οι εφημερεύοντες νευρολόγοι επιμελητές (ένας μόνιμος και ένας επικουρικός - πλην του μη εφημερεύοντος διευθυντή του Τμήματος) αναγκαστικά καλύπτουν μερικώς μόνον τον ημερολογιακό μήνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στη μη κάλυψη 2 έως 3 εφημεριών ανά μήνα, οπότε οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν υπάρχει νευρολόγος».

Παρακάτω στην ερώτηση γίνεται σαφές πως «το πρόβλημα διογκώνεται από το γεγονός πως στο Νευρολογικό Τμήμα του Βενιζελείου εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενος, λόγω διαδικαστικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη φύση του ενοποιημένου Νοσοκομείου Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα, ενώ το προσωπικό του Βενιζελείου είναι οι δύο προαναφερόμενοι ιατροί συν τον διευθυντή τους, στο ΠΑΓΝΗ να υπάρχουν συνολικά τουλάχιστον 15 νευρολόγοι (10 ειδικευόμενοι και 5 μόνιμοι).

Τα αργά αντανακλαστικά της διοίκησης αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος γεννούν ερωτηματικά, ενώ για μία ακόμα φορά διαπιστώνεται η ολιγωρία της κυβέρνησης και η παντελής έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και η αδυναμία της να εφαρμόσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News