Ηράκλειο

Συνάντηση ΕΣΔΑΚ με ΤΕΕ/ΤΑΚ για την κυκλική οικονομία

Συνάντηση εργασίας μεταξύ των διοικήσεων του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Ανατολικής Κρήτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου την περασμένη Τρίτη 7 Αυγούστου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά του ΤΕΕ/ΤΑΚ η πρόεδρος Ειρήνη Βρέντζου, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Ρομπογιαννάκης και το μέλος της Δ.Ε. Κώστας Μπάκιντας, και από τον ΕΣΔΑΚ ο πρόεδρος Χάρης Μαμουλάκης και ο αντιπρόεδρος Παντελής Μουρτζανός, συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα των μεγάλων υποδομών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, διάφορα επικουρικά και μη έργα προς τις μεγάλες μονάδες (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, Πράσινα Σημεία και Γωνιές), τρόποι ανάπτυξης μεθόδων διαλογής στην πηγή και ανάπτυξης μεθόδων κυκλικής οικονομίας, κ.ά.

Έγινε, επίσης, συνάντηση με τους μηχανικούς-στελέχη του ΕΣΔΑΚ για θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και για ευρύτερα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι το ασφαλιστικό, η στελέχωση, κ.ά.

Επισφραγίστηκε έτσι η διάθεση και των δύο μερών για την έναρξη ενός κύκλου διευρυμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας - κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο - και που ανοίγει νέες προοπτικές στον τομέα της ανάπτυξης έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη, αλλά και στην εδραίωση συνθηκών κυκλικής οικονομίας. Μια συνεργασία καθοριστική, που μπορεί να συνδυάσει το εύρος δράσεων και την εμπειρία των στελεχών του ΕΣΔΑΚ με το κύρος και την πολυεπίπεδη γνώση των μελών του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια