Πέταξαν ξανά φόλες στο Κεραμούτσι! - Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η κτηνωδία

Ηράκλειο
Πέταξαν ξανά φόλες στο Κεραμούτσι! - Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η κτηνωδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η κτηνωδία με τις φόλες στο Κεραμούτσι, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση

Άλλο ένα περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, καθώς δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, ενώ αισθάνονται ότι εκτίθενται στον κίνδυνο και τα δικά τους ζωάκια.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζουν να εγκληματούν ασυνείδητοι… άγνωστοι εις βάρος αδέσποτων ζώων, πετώντας φόλες. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με ένα ζωάκι ακόμα, να σώνεται από βέβαιο θάνατο χάρη στην άμεση κινητοποίηση κάποιων κατοίκων και της Ζωόφιλης Δράσης.

Σύμφωνα με καταγγελία σε ανάρτησή της στο Facebook στη σελίδα της Ζωόφιλης Δράσης η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη, αναφέρει ότι οι… άγνωστοι πέταξαν φόλες και σήμερα το πρωί. 

Οι κάτοικοι βρήκαν το σκυλάκι σε άθλια κατάσταση το πρωί, στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας του χωριού να ψυχορραγεί, με θλίψη οργή και αγανάκτηση κινητοποιήθηκαν άμεσα για να το σώσουν, ειδοποιώντας τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης.

Σύμφωνα με την κ. Μαραβελάκη, το σκυλάκι ηλικίας περίπου δέκα μηνών, μετά από παρέμβαση της Δράσης και μετά τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, ωστόσο αιμορραγεί ακόμα, με την ελπίδα να σωθεί οι κάτοικοι εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους, σοκαρισμένοι για τα περιστατικά αυτά, που λαμβάνουν για τέταρτη ημέρα χώρα στο χωριό τους.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής: 

«Σήμερα, Πέμπτη, πολύ νωρίς το πρωί δεχτήκαμε τηλέφωνο από τον κ. Καλλέργη από το Κεραμούτσι, ότι πέταξαν ξανά φόλες στο χωριό και ένα ακόμα αδέσποτο σκυλάκι ψυχομαχούσε στην αυλή της Εκκλησίας. Πήγαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, το βρήκαμε να έχει σπασμούς, σάλια και να έχει αφήσει μία γραμμή από κόπρανα, καθώς είχε συρθεί ανήμπορο στο έδαφος μέχρι το σημείο που σταμάτησε. Εφαρμόσαμε εμετό σιρόπι και ατροπίνες και το μεταφέραμε άμεσα στο Ηράκλειο. Είχαμε επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο κ. Τριγώνη για να ανοίξει πιο νωρίς το κτηνιατρείο του και έτσι το ζώο μπήκα άμεσα σε ορό.

Όπως μας ενημέρωσε ο κτηνίατρος το ζωάκι έχει ηρεμήσει από σπασμούς πλέον. Δεν κάνει εμετούς, αλλά έχει αίμα από την έξοδο των κοπράνων, γεγονός που δείχνει ότι οι φόλες είχαν ποντικοφάρμακο και όχι λανέιτ ή κάποιο άλλο δηλητήριο. Πήρε κονάκιο, λοιπόν και ορό το ζωάκι και πάει προς το παρόν καλύτερα. Το σκυλάκι είναι μικρό σε ηλικία, αγοράκι περίπου δέκα μηνών και γύρω στα οκτώ κιλά. Ελπίζουμε να σωθεί, όπως το ελπίζουν και πέντε από τους κατοίκους του Κεραμουτσίου, που ήταν σοκαρισμένοι γύρω από το ζωάκι, όταν πήγαμε να το πάρουμε. Ουσιαστικά οι άνθρωποι είχαν σοκαριστεί με το θέαμα του ζώου σε σπασμούς και διαμαρτύρονταν όλοι για το γεγονός ότι δεν μπορούν να αφήσουν τα ζωάκια τους να κάνουν βόλτα στο χωριό.

Μας ζήτησαν εφόδια για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, δηλαδή κονάκιο, ατροπίνες και εμετικές αμπούλες, ενώ ήταν οργισμένοι με κάποιους συγχωριανούς τους που περνούσαν με τα αυτοκίνητα από την εκκλησία, γελούσαν και κορόιδευαν για το ότι οι πέντε αυτοί κάτοικοι λυπόντουσαν και προσπαθούσαν να σώσουν το ζωάκι.

Κάπου προς την κατεύθυνση αυτών των αυτοκινήτων θα πρέπει να ψάξουμε για τον ή τους ανθρώπους που πέταξαν τις φόλες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτή τη στιγμή ο κ. Καλλέργης καταθέτει στο Α.Τ. ΜΑλεβιζίου για το γεγονός. Εμείς παρακαλούμε από την μεριά μας όποιον από τους κατοίκους του χωριού ξέρει κάτι να μας καλέσει στο τηλέφωνο 6934090182 και να μας πει, μιας και το καλό πρόσωπο του Κεραμουτσίου δεν είναι οι άνθρωποι που σκοτώνουν τα αδέσποτα ζώα, αλλά οι άνθρωποι που συναντήσαμε, πρωί πρωί έξω από την εκκλησία του χωριού να προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να σώσουν το δηλητηριασμένο σκυλάκι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News