default-image

Κοσμοσυρροή και φέτος στο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνος

Ηράκλειο
Κοσμοσυρροή και φέτος στο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες πιστοί απ’ όλη την Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας τίμησαν τη χάρη Του Αγίου Μύρωνα

Χιλιάδες πιστοί απ’ όλη την Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας βρέθηκαν στο ξακουστό Δίκορφο χωριό Άγιος Μύρωνας, για να τιμήσουν τη χάρη του, να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα του και τα ιερά λείψανά του, αλλά και να πάρουν μαζί τους το θαυματουργό αγίασμα που αναβλύζει επί αιώνες από τη σκήτη που έζησε ο Άγιος.

Το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της κωμόπολης του Ν. Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε και το ξακουστό πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στην πλατεία του χωριού.

Εκεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κωμόπολης πρόσφερε στο κόσμο παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, καλωσορίζοντάς τον στον τόπο τους.

Παρουσία Δημάρχου, ψάλθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργη Φασουλά και του Κώστα Καλλέργη.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 7:00 π.μ., θα ψαλεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας, ενώ θα ακολουθήσει η λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και η ευλόγηση των άρτων.

Ρεπορτάζ: Μιχαέλα Λιονάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News