Προφυλακιστέος ο 47χρονος για τα πυρά εναντίον των 17χρονων

Ηράκλειο
Προφυλακιστέος ο 47χρονος για τα πυρά εναντίον των 17χρονων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα ο 47χρονος οδηγήθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα του αποδίδονται.

Στις φυλακές οδηγείται ο 47χρονος ο οποίος πριν λίγες ημέρες, τραυμάτισε πυροβολώντας με καραμπίνα δύο 17χρονους νέους, οι οποίοι φέρονται να εισέβαλαν στο μποστάνι του -με αυτοκίνητο- προκαλώντας καταστροφές στις καλλιέργειές του.

Σήμερα ο 47χρονος οδηγήθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα του αποδίδονται.

Μετά την απολογία του, ο  κατηγορούμενος –ο οποίος βαρύνεται με την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή- κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

 Το ένοπλο περιστατικό το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη για κάποιον από τους εμπλεκόμενους σε αυτό, έλαβε χώρα περίπου στις 4.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε αγροτεμάχιο, στις Βούτες Ηρακλείου.

Μετά την παράδοσή του στην Αστυνομία το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 47χρονος άνδρας οδηγήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Ο 47χρονος αρνήθηκε ότι ήθελε να προκαλέσει κακό στους 17χρονους, ωστόσο η Εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του αποδίδονται. Ο 47χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα, ενώ προχθές έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένα αγροτικό αυτοκίνητο εισέβαλε στο μποστάνι του στις Βούτες, καταστρέφοντας καρπούζια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τότε πυροβόλησε με την καραμπίνα του δύο φορές στον αέρα προειδοποιητικά, ωστόσο το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο 17χρονοι, έστριψε προς τα δεξιά και κινήθηκε κατά πάνω του.

Τότε, ο 47χρονος φέρεται να πυροβόλησε στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, προκειμένου να προστατεύσει –σύμφωνα και με την υπεράσπισή του- τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και την περιουσία του.

Από τα σκάγια φέρονται να τραυματίστηκαν οι δύο ανήλικοι, η ζωή των οποίων, ωστόσο, δεν κινδυνεύει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News