Ηράκλειο

SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι του Καρτερού λόγω της λίμνης λυμάτων

Ζητούν έστω και με καθυστέρηση απαντήσεις και παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή

Η μόλυνση στη περιοχή του Καρτερού συνεχίζεται…

Μπορεί η παραλία να «καθάρισε» σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας όμως η «Υγειονομική βόμβα» που βρίσκεται στη περιοχή καλά κρατεί. Ο περιβόητος λάκκος με τα επικίνδυνα λύματα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο συνεχίζει να γεμίζει με πράσινα στάσιμα υγρά που απειλούν τη δημόσια υγεία.

Βυτείο, καθημερινά σχεδόν, αντλεί μια μεγάλη ποσότητα προκειμένου να σώσει την κατάσταση αλλά η παράνομη σύνδεση σωλήνας με το ρέμα, το καθιστά αδύνατο. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής βγαίνοντας από τα σπίτια τους, για άλλη μια φορά αντίκρισαν το γεμάτο από λύματα ρέμα. 

Μια ανάσα από τις περιουσίες τους, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται όχι μόνο για τη δυσοσμία και τη πρωτοφανή εμφάνιση μυγών και κουνουπιών, αλλά και για το ότι αναγκάζονται να μένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους. Η αυθαιρεσία όπως υποστηρίζουν απειλεί τις ζωές τους.

Σε αγώνα αναζήτησης, έχουν επιδοθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να βρεθεί σε πρώτο επίπεδο η σύσταση των υλικών του παράνομου σωλήνα και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

Ρεπορτάζ: Μιχαέλα Λιονάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια