Ηράκλειο

Σε λίμνη με λύματα και σήμερα η περιοχή του Καρτερού

Οι κάτοικοι φοβούνται για την υγεία τους με φόντο τα λύματα - Στο μικροσκόπιο ειδικών αύριο η περιοχή

Σε λίμνη με λύματα μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες και πάλι το τμήμα του ρέματος που πρόχειρα έχει κλείσει ο δήμος για να μην καταλήγουν τα λύματα στη θαλάσσια περιοχή της Φλωρίδας.

Οι κάτοικοι εξοργισμένοι βγήκαν από τα σπίτια τους βλέποντας και πάλι το ρέμα γεμάτο που αποδεικνύει ότι αυτός που ρίχνει παράνομα μέσα στο ρέμα τα λύματα αυτά, συντελώντας περιβαλλοντικό έγκλημα, εξακολουθεί και το πράττει δίχως να υπολογίζει το εύρος της καταστροφής αλλά και τις συνέπειες που όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος της ΔΕΥΑΗ θα είναι αυστηρές.

Το ρέμα ξεχείλισε και πάλι και οι κάτοικοι περιμένουν εκ νέου το βυτιοφόρο να κάνει απάντηση. Αυτή η πρόχειρη λύση έχει δοθεί προκειμένου να περιορίζεται το πρόβλημα αλλά και ο κίνδυνος τα λύματα να περάσουν το ανάχωμα και να βρεθούν και πάλι στη θάλασσα όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και κατέστη απαραίτητη η απαγόρευση της κολύμβησης μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αναζήτησης όσων προχώρησαν στην παράνομη σύνδεση με το ρέμα και πετούν τα λύματα, με τις απαντήσεις από το χημείο να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να εντοπιστεί σε πρώτο επίπεδο η σύσταση των υλικών αυτών και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

Οι υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες κάνοντας επιτόπιο έλεγχο έφτασαν μέχρι ένα τμήμα της βιομηχανικής περιοχής και εντόπισαν το σημείο που πέφτουν τα λύματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί και η ΕΤΒΑ, ωστόσο ο σωλήνας που δεν έχει ακόμη φραχτεί, εξακολουθεί να μολύνει το ρέμα με συνεχή ροή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια