Ηράκλειο

«Υγειονομική βόμβα» στον Καρτερό - Λύματα σε λάκκο για να γλιτώσει η παραλία

Εικόνες ανατριχιαστικές καθώς για να γλιτώσει η παραλία Φλωρίδα τα λύματα οδηγούνται σε λάκκο. Τι απαντά η ΔΕΥΑΗ;

Σε περιβαλλοντικό έγκλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τον υδροφόρο ορίζοντα εξελίσσεται η μόλυνση στην περιοχή του Καρτερού, από λύματα που οι αρμόδιες αρχές μετά και από εντολή του εισαγγελέα, αναζητούν από πού προέρχεται. 

Οι εικόνες που αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV από τον Καρτερό, που στο πρόχειρο ανάχωμα που έκανε ο δήμος ηρακλείου καταλήγουν τόνοι λυμάτων, είναι κάτι περισσότερο από ανατριχιαστικές.

Ρασούλης: Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα 

Πράσινα υγρά, λύματα με άγνωστη προέλευση μένουν στάσιμα στο σημείο και βυτίο σχεδόν καθημερινά επιχειρεί την απάντλησή τους προκειμένου να σώσει ότι μπορεί να σωθεί από ένα περιβαλλοντικό έγκλημα όπως χαρακτήρισε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ.Ρασούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤV.

Η συνέχιση της ροής των λυμμάτων μέσα στο ρέμα που μέχρι πριν λίγες ημέρες κατέληγαν στη θάλασσα αλλά με το πρόχειρο ανάχωμα συγκρατούνται σε ένα σημείο του ρέματος που όμως δίπλα ζουν άνθρωποι, όπως εξήγησε ο κ. Ρασούλης καθιστά συνεχιζόμενο το περιβαλλοντικό έγκλημα, με τις αρχές μετά από παρέμβαση και του εισαγγελέα να αναζητούν εκείνον που προχώρησε σε παράνομη σύνδεση σωλήνα με το ρέμα και ρίχνει μέσα τα λύμματα που γίνεται ήδη ανάλυση για να δείξουν από τι υλικά ακριβώς πρόκειται και ο υπεύθυνος να αποκαλυφθεί.

Αποτυπώνοντας την αρχή της παράνομης σύνδεσης με το φακό της ΚΡΗΤΗ TV νότια της εθνικής οδού στο ύψος της Βιομηχανικής περιοχής Ηρακλείου, στο σημείο φαίνεται καθαρά η ροή των λυμάτων και η παράνομη σύνδεση που έχει γίνει, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή κανείς να γνωρίζει από πού προέρχεται. Κάτι που έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους του Καρτερού που μιλούν για αυθαιρεσία που απειλεί τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία επιχειρείται να έχει γρήγορη εξέλιξη προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί και η τιμωρία του υπευθύνου για την μόλυνση να είναι παραδειγματική, ενώ για την εξέλιξη της υπόθεσης έχει ενημερωθεί και η ΕΤΒΑ προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Όπως πάντως προέκυψε από την ανακοίνωση της περιφέρειας τα νερά στη Φλωρίδα είναι πλέον καθαρά για κολύμβηση και δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, η οποία όμως έχει μεταφερθεί στους κατοίκους που δεν μπορούν από τις μυρωδιές και τα κουνούπια να βγουν έξω από τα σπίτια τους, αλλά και στις ίδιες τις αρχές που φοβούνται ότι εάν το πρόβλημα δεν είναι προσωρινό, αυτό μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια