Από το Ηράκλειο στο Μάτι Αττικής - Συγκινεί η ιστορία του τρίποδου Αμόρ

Ελλάδα
Από το Ηράκλειο στο Μάτι Αττικής - Συγκινεί η ιστορία του τρίποδου Αμόρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκλονιστική ιστορία της διάσωσης ενός τρίποδου σκύλου στο Μάτι Αττικής - Έμεινε στη θάλασσα επί τρεις ολόκληρες ώρες

Η απίστευτη και απόλυτα συγκλονιστική ιστορία της διάσωσης ενός τρίποδου σκυλιού, που σώθηκε, αφού έμεινε στη θάλασσα επί τρεις ολόκληρες ώρες κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση.

Η κηδεμόνας του, Κατερίνα Σγούρα και ο πατέρας της, που σώθηκαν από την πύρινη κόλαση της Αττικής, δε σκέφτηκαν ούτε στιγμή να εγκαταλείψουν την προσπάθεια να τον κρατήσουν ζωντανό, μέχρι τη στιγμή που επιβιβάστηκαν όλοι μαζί μέσα από τα πρώτα σκάφη που έσπευσαν για βοήθεια.

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας «Σείριος» στο Ηράκλειο, που αναγνώρισαν με μεγάλη συγκίνηση τον Αμόρ, παρακολουθώντας σε ζωντανή σύνδεση τη διάσωσή του, έλαβαν σύντομα και το ευχάριστο μήνυμα από την κηδεμόνα του, που τον κράτησε στην αγκαλιά της μέχρι τη στιγμή της σωτηρίας.

«Ο μικρός μου ήρωας ήταν τρεις ώρες στην αγκαλιά μου μέσα στη θάλασσα, μπαρουτοκαπνισμένος, άλλαξε χρώμα από την κάπνα!», ανέφερε στο μήνυμα η κηδεμόνας.

Ο 5,5 ετών σήμερα Αμόρ που κλέβει την παράσταση όπου και αν βρεθεί, μαζί με την κηδεμόνα του, έζησε ως αδέσποτο στους δρόμους του Ηρακλείου, μέχρι που τον εντόπισε ετοιμοθάνατο και βαριά τραυματισμένο στην Παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου, η εθελόντρια της Φιλοζωικής Ομάδας «Σείριος», Μαρία Τρυπάκη.

Η εθελόντρια περιγράφει σε τι κατάσταση τον βρήκε: «Ήταν στη νησίδα του δρόμου. Ήταν ακίνητο, νόμιζα ότι ήταν νεκρό. Αλλά δεν ξέρω πώς με φώτισε ο Θεός, σταμάτησα να δω αν ζει και διαπίστωσα ότι ήταν ζωντανό».

Το σκυλάκι στο διάστημα που έμεινε στο Κοινοκομείο του Ηρακλείου, όπου ανάρρωσε μετά τον τραυματισμό του, είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και οι προβλέψεις για την επιβίωσή του ήταν τότε απογοητευτικές.

Η κ. Τρυπάκη περιγράφει: «Το πίσω πόδι του ήταν σπασμένο, καθώς και το μπροστά, ωστόσο από το χτύπημα στο μπροστινό του πόδι δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα, όμως από το χτύπημα κάποιο νεύρο είχε νεκρώσει».

Ο Αμόρ φιλοξενήθηκε πάνω από έναν χρόνο στο Κοινοκομείο του Ηρακλείου, όπου ξεπέρασε κάθε συνέπεια του ακρωτηριασμού του. Με τη στήριξη και την αγάπη των εθελοντών, έφτασε στην οικογένεια της Κατερίνας Σγούρα στην Αθήνα, που άνοιξε την αγκαλιά της για να του χαρίσει μία απόλυτα φυσιολογική έως και υπερδραστήρια ζωή.

Σε ένα τρίποδο σκυλάκι που καθηλώνει με την παρουσία του και τον δυναμισμό του, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα ανάπηρο ζωάκι.

Μια ιστορία αγάπης και αφοσίωσης, μέσα από την τραγωδία

Είναι μία μόνο από τις δεκάδες ιστορίες αγάπης και αφοσίωσης που ξεπροβάλλουν μέσα από τη στάχτη και τα αποκαΐδια της μεγάλης τραγωδίας για να μας χαρίσουν χαμόγελα και αισιοδοξία.

Να μας θυμίσουν τις έννοιες τους ανθρωπισμού, της αγάπης και της του σεβασμού, απέναντί σε κάθε ζωή.

https://www.youtube.com/watch?v=B18Jk4x2DXA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News