Ηράκλειο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σε λάκκο δίπλα σε σπίτια τα βοθρολύματα της «Φλωρίδας» στον Καρτερό Ηρακλείου

«Απειλεί» τη δημόσια υγεία ο βαθύς λάκκος που συγκρατεί μια τεράστια ποσότητα βοθρολυμμάτων μια «ανάσα» από τους κατοίκους του Καρτερού

Η Περιφέρεια Κρήτης ανακάλεσε την απόφαση για απαγόρευση της κολύμβησης στην, την ίδια ώρα όμως τα λύματα που έπεφταν στη θάλασσα και επέβαλαν αυτή την απαγόρευση, καταλήγουν σε ένα λάκκο δίπλα σε σπίτια. Ο Δήμος Ηρακλείου όπως εξηγούν οι κάτοικοι δημιούργησε ένα.

Τα νερά στην παραλία της Φλωρίδας στον Καρτερό Ηρακλείου είναι κατάλληλα για κολύμβηση απεφάνθη η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία μια εβδομάδα, περίπου, μετά την απαγόρευση που εξέδωσε, προχώρησε σήμερα στην άρση της και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν η θαλάσσια περιοχή δεν εντοπίζει κανένα πρόβλημα.

Πώς όμως καθάρισαν τα νερά μέσα σε μία εβδομάδα;

Την απάντηση δίνουν οι αποκαλυπτικές εικόνες που κατέγραψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία. Εκεί δηλαδή που ο Δήμος Ηρακλείου έφτιαξε ένα ανάχωμα κλείνοντας το δρόμο για τα λύματα προς τη θάλασσα, που ναι μεν δεν καταλήγουν στο νερό, αλλά μένουν δίπλα στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Ο βαθύς λάκκος που έχει δημιουργηθεί συγκρατεί μια τεράστια ποσότητα βοθρολυμμάτων. Σκούρα πράσινα υγρά που μυρίζουν αφόρητα και κρατούν κλεισμένους στα σπίτια τους τους κατοίκους που εξοργισμένοι ζητούν σοβαρότητα στο χειρισμό ενός προβλήματος που απειλεί, όπως λένε, τη δημόσια υγεία.

Με το πρόχειρο φράξιμο στο ρυάκι που καταλήγει στη θάλασσα, οι ποσότητες των βοθρολυμάτων απομακρύνονται με τη διαδικασία της απάντλησης από εργολάβο που συνεργάζεται με τη ΔΕΥΑΗ. Μόλις ο λάκκος γεμίσει και κινδυνεύουν πάλι τα λύματα να φτάσουν στη θάλασσα, το όχημα όπως σήμερα, φτάνει στο σημείο, κάνει απάντληση και έτσι τα νερά της θάλασσας είναι καθαρά. Η περιοχή όμως;

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση, ενώ τις προηγούμενες ημέρες Εισαγγελέας, Δημοτική Αρχή και Λιμεναρχείο επισκέφθηκαν το σημείο προσπαθώντας να εντοπίσουν από πού προέρχονται αυτά τα λύματα, δίχως μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα, με τους κατοίκους ωστόσο να μην μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους λέγοντας ότι κινδυνεύουν άμεσα οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους.

Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιοι, δεν μπορούν ούτε τα παράθυρά τους να ανοίξουν και για το λόγο αυτό ζήτησαν από το Δήμο να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα της κατάστασης που απειλεί τη δημόσια υγεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια