Πλήρωσε ακριβά το «φακελάκι»: Αναστολή καθηκόντων και ποινή φυλάκισης σε γιατρό του Βενιζελείου

Ηράκλειο
Πλήρωσε ακριβά το «φακελάκι»: Αναστολή καθηκόντων και ποινή φυλάκισης σε γιατρό του Βενιζελείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε εν ενεργεία γιατρός του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έπειτα από δωροληψία.

«Στο γιατρό επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του για λόγους προστασίας και ομαλής λειτουργίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου», το παραπάνω αναγράφεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, την οποία υπογράφει ο Διοικητής, κ. Ιωάννης Τασσόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Τασσόπουλος, μιλώντας στο neakriti.gr, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν παρέχει πλέον υπηρεσίες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα ανακοίνωση ο γιατρός - του οποίου η ειδικότητα δεν έχει γίνει γνωστή - καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή, μετά τη σχετική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, η οποία ελήφθη τον περασμένο Μάιο.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Τασσόπουλο, η Διοίκηση του Βενιζελείου ακολούθησε από την πρώτη στιγμή όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, με την υπόθεση τώρα να έχει παραπεμφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο και είναι αρμόδιο να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το εάν ο γιατρός θα συνεχίσει ή όχι να ασκεί το επάγγελμά του.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Τασσόπουλου: «Η διοίκηση ΠΑΓΝΗ - ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ οφείλει να σημειώσει ότι αυτό δεν χαρακτηρίζει το σύνολο του ιατρικού προσωπικού μας. Σε κάθε περίπτωση ο ασθενής είναι πάνω από όλα και αυτός είναι ο στόχος  μας για τη βελτίωση της καθημερινά παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση για όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News