Ηράκλειο

Νέα σκληρή απάντηση Κουράκη: Όλα στο φως με ντοκουμέντα

Πόλεμος έχει ξεσπάσει για το Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου.

Nέα σκληρή απάντηση από τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Κουράκη για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε για την πορεία του έργου. Σύμφωνα με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» όχι μόνο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις σε όσα καταγγέλθηκαν από την παράταξη Κουράκη, αλλά και οι ανακοινώσεις που υπήρξαν προέρχονται από τη «Δύναμη Πολιτών» και όχι το Δήμο όπως αναφέρεται.

Μάλιστα η παράταξη ζητά να «έρθουν όλα τα φως με ντοκουμέντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως -εν προκειμένω της απραξίας- γεννά παραφροσύνη». Θα περίμενε κανείς στις επισημάνσεις της Δημοτικής μας Παράταξης και του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ κ. Αλέκου Λαζαρίδη, σε όσα ο ίδιος ο Δήμαρχος θέλησε να παρουσιάσει στους δημοσιογράφους σε μια σπάνια αυτοψία στο ΠΣΚΗ, να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή και όχι από τη Δύναμη Πολιτών.

Έστω και έτσι όμως, οι αναφορές σε γκλίτσες και τσοπάνηδες δεν ταιριάζουν σε λογικές ανεξάρτητων Δημοτικών παρατάξεων, αλλά σε ακραίο κομματικό συντηρητικό λόγο, που καλλιέργησε σε πολίτες και αιρετούς λογικές μαντριού και κοπαδιού.

Σε ότι τέλος αφορά στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ που επισείεται ως επιχείρημα, γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και οι συνεργάτες σας ότι, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να υπάρξουν συνέπειες για το Δήμο με βάση τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία. Αναμένουμε όμως τις δικές σας απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕ «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ». Ας έχουν όμως υπόψιν τους οι όψιμοι θριαμβολογούντες πως οι Ηρακλειώτες και νου και κρίση διαθέτουν.

Η απάντηση που είχε εκδοθεί από τη «Δύναμη Πολιτών» στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»:

 «Αν υπάρχει ορισμός του πολιτικού θράσους, τότε είναι αυτός: Η παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων» που επί της δικής της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου:

* το κόστος κατασκευής της Α’ Φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου εκτοξεύθηκε σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό

* ο χρόνος κατασκευής του έσπασε κάθε ρεκόρ καθυστέρησης (ξεκίνησε το 2006 και οκτώ και πλέον χρόνια αργότερα, το 2014, η Α΄ Φάση επί της ουσίας δεν είχε ολοκληρωθεί!)

* οι τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης υπήρξαν αλλεπάλληλες, οι παρατάσεις προθεσμιών έφτασαν τις είκοσι (!), έγιναν και τέσσερις συμπληρωματικές συμβάσεις, ενώ

* οι ελεγκτές δημοσίων έργων εξέδωσαν πορίσματα με σοβαρές αιχμές για την διαχείριση του έργου,

η παράταξη, επιπλέον, που άφησε «κληρονομία» μια εκκρεμοδικία για απένταξη άνω των 11,8 εκατομμυρίων ευρώ (χρήματα, δηλαδή, που ο Δήμος Ηρακλείου ενδέχεται να χρειαστεί να επιστρέψει), η ίδια παράταξη εγκαλεί για «καθυστέρηση» την παρούσα Δημοτική Αρχή που ξέμπλεξε το κουβάρι το οποίο παρέλαβε και οδεύει προς την ολοκλήρωση της Β΄φάσης του έργου!

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, προς όσους μπερδεύουν με αδυναμία, την επιλογή του Δημάρχου Ηρακλείου να μη μιλήσει δημόσια και με περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω, για να αποφύγει το ενδεχόμενο βλάβης των συμφερόντων του Δήμου ενώ εκκρεμεί η εξαιρετικά σημαντική υπόθεση της απένταξης, ταιριάζει και κάτι άλλο: Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη!»

                                                                 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια