default-image

Η έφοδος των αστυνομικών έφερε στο φως... λαβράκι

Ηράκλειο
Η έφοδος των αστυνομικών έφερε στο φως... λαβράκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Ταυτόχρονη επιχείρηση» ΔΕΔΗΕ - Δίωξης Ναρκωτικών στη Φορτέτσα

Δεν έχουν προηγούμενο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στη συνοικία της Φορτέτσας με την ταυτόχρονη επιχείρηση της ΔΕΔΗΕ για την διαπίστωση κραυγαλέας περίπτωσης ρευματοκλοπής και της Δίωξης ναρκωτικών που έκανε έφοδο στο ίδιο σπίτι με στόχο τη σύλληψη ενός Έλληνα και ενός Αλβανού που διακινούσαν χασίς με το κιλό.

Όλα ξεκίνησαν όταν το συνεργείο της ΔΕΔΗΕ έφτασε στο συγκρότημα διαμερισμάτων που ανήκει σε 61χρονο Ηρακλειώτη για να ξηλώσει τα καλώδια με τα οποία έπαιρνε ρεύμα το συγκρότημα. Και ενώ το εντεταλμένο προσωπικό προσπαθούσε να αντικρούσει τις διαμαρτυρίες και τους προπηλακισμούς ακολούθησε έφοδος αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς αιφνιδιασμένοι οι υπάλληλοι που βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο προπηλακισμών άρχισαν να τρέχουν στα χωράφια για να ξεφύγουν μη γνωρίζοντας την ιδιότητα και τις προθέσεις των αστυνομικών που είχαν ζώσει την περιοχή εδώ και μήνες προσπαθώντας να πιάσουν στα πράσα τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος και τον 28χρονο Αλβανό στον οποίο είχε παραχωρήσει ένα από τα διαμερίσματα γύρω από τα οποία είχε στηθεί το παζάρι των ναρκωτικών τα οποία μάλιστα διαφήμιζαν στις πιάτσες των τοξικομανών ως εξαιρετικής ποιότητας.

Μόλις τα πνεύματα ηρέμισαν άρχισαν και οι αποκαλύψεις, καθώς οι αστυνομικοί ξετρύπωσαν εύκολα ένα κιλό χασίς από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε ο 28χρονος Αλβανός με ένα συμπατριώτη του, ενώ ο εντοπισμός των υπόλοιπων ποσοτήτων ήταν εξίσου επεισοδιακός.

Οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν ένα κλειδί το οποίο επιχείρησε να ξεφορτωθεί ο 61χρονος, με το οποίο άνοιξαν την αποθήκη του σπιτιού του όπου ο σκύλος ανιχνευτής της υπηρεσίας υπέδειξε μια ακόμη καβάτζα. Εκεί κατασχέθηκε μια ακόμη σακούλα με 756 γραμμάρια αλβανικού χασίς.

Τέσσερις στο Αστυνομικό Μέγαρο

Τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο Αστυνομικό Μέγαρο και ανάμεσα τους η σύντροφος του 61χρονου η οποία στο παρελθόν είχε πυροβολήσει εναντίον του με καραμπίνα, όμως τα σκάγια κατέληξαν να τραυματίσουν θανάσιμα ένα αλλοδαπό εργάτη.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ωστόσο συμπεριλαμβάνονται μόνο ο 61χρονος Ηρακλειώτης και ο 28χρονος Αλβανός, καθώς αρχικά πήραν πάνω τους την ευθύνη για την ύπαρξη των ναρκωτικών απαλλάσσοντας τη γυναίκα και το δεύτερο Αλβανό που είχε προσαχθεί.

Ωστόσο σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα 28χρονος ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη για όλες τις ποσότητες χωρίς να εξηγεί πως είχε πρόσβαση στη αποθήκη, αφού το κλειδί βρέθηκε πάνω στον 61χρονο ούτε και το γιατί του είχε παραχωρήσει δωρεάν το ένα από τα διαμερίσματα,

Σε βάρος και των δυο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και αναμένεται αν απολογηθούν την Παρασκευή…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News