Ηράκλειο

Προχωρούν οι εργασίες της Β' Φάσης για το Πολιτιστικό Κέντρο

Το εργοτάξιο της Β΄ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κ. Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης, είδε με ικανοποίηση ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέσα στους επόμενους μήνες, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί στους Ηρακλειώτες προς χρήση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε:

«Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, η συνέχιση του έργου ήταν μονόδρομος. Άλλη επιλογή δεν υπήρχε, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα έργο το οποίο ήδη είχε κοστίσει στους Ηρακλειώτες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και αφορούσαν κυρίως στην Α΄ Φάση κατασκευής του Πολιτιστικού, και παρά την υπόθεση της απένταξης ενός πολύ μεγάλου ποσού, άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ακόμα εκκρεμεί, χάρις σε μια σειρά ενεργειών της δημοτικής αρχής και της ΔΕΠΤΑΗ, το έργο ξεμπλόκαρε και οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Πιστεύουμε βάσιμα πλέον, ότι εκτός απροόπτου, αρχές του 2019 θα έχει παραδοθεί στους Ηρακλειώτες και θα έχει αρχίσει να λειτουργεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ο οποίος θα προκύψει και μέσα από την δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη (τελειώνει στις 20 Αυγούστου), ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό ολόκληρης της Κρήτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια