Ηράκλειο

«Τα χέρια μας στη διάθεση τους» - Γυναίκες από το Μαλεβίζι στο πλευρό των πυροπαθών

«Τα χέρια μας στη διάθεση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν».

Με αυτό ως κεντρικό σύνθημα ο Σύλλογος Γυναικών του Δήμου Μαλεβιζίου πήρε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Εφόσον όλοι οι φορείς πλέον από την Αττική δηλώνουν ότι καλύφθηκαν από τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό, οι γυναίκες του Μαλεβιζίου προσφέρουν τα χέρια τους για να ανακουφίσουν τον αβάσταχτο πόνο που βρήκε τους κατοίκους της ανατολικής Αττικής.

Έτσι στις 6 Αυγούστου αναχωρούν αεροπορικώς τέσσερα άτομα από το Σύλλογο με προορισμό τις κατεστραμμένες περιοχές στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Όπως ενημέρωσαν το neakriti.gr τα μέλη του Συλλόγου έχουν επικοινωνήσει ήδη με τον Δήμαρχο Ραφήνας ώστε να τους υποδεχτεί και να τους κατευθύνει άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.

«Αν θέλουν να σκάψουμε, θα σκάψουμε. Αν θέλουν να μοιράσουμε τρόφιμα, θα τα μοιράσουμε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους», δηλώνει η κα. Πέπη Καμαρίτη.

Καθημερινά επικοινωνούν δεκάδες πολίτες με τον Δήμο Μαλεβιζίου και ρωτούν με ποιο τρόπο μπορούν να συνδράμουν τη μεγάλη προσπάθεια να σταθεί σύντομα ξανά στα πόδια της η ανατολική Αττική.

Καλούν λοιπόν όποιον επιθυμεί να τους ακολουθήσει σε αυτό το σημαντικό ταξίδι που πρόκειται να κάνουν. Κατανοούν ότι βιώνουμε δύσκολες εποχές αλλά ακόμα και οι ίδιοι διέθεσαν τα χρήματα για τα αεροπορικά τους εισιτήρια από τα προσωπικά τους έσοδα. Επίσης δε θα έχουν διαμονή στην Αθήνα. Θα γυρίσουν το βράδυ της ίδιας μέρας.

«Ο Δήμαρχος της Ραφήνας μας είπε πως όποιος μπορεί να μας βοηθήσει έστω και για μία ώρα για εμάς είναι πολύτιμο» αναφέρει η κα Καμαρίτη και κλείνει λέγοντας «εμείς λοιπόν θα είμαστε εκεί για μια ολόκληρη μέρα».

Τα μέλη του Συλλόγου που θα μεταβούν στην Αττική είναι:

Πρόεδρος: Ευγενία Μαζαράκη

Αντιπρόεδρος: Ελισάβετ Καμαρίτη

Επίτιμος Πρόεδρος – Ιδρυτης του Συλλόγου: Άννα Φραντζεσκάκη

Μέλος Συλλόγου: Νίκος Δασκαλάκης

Όποιος μπορεί να σταθεί αρωγός αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας ας το κάνει. Ο καθένας θα βάλει το προσωπικό του λιθαράκι για να ξαναγίνει όπως ήταν η ανατολική Αττική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια