Ηράκλειο

Ληστής τραπεζών με διεθνές ένταλμα σύλληψης στα χέρια της αστυνομίας

Συνέλαβαν 34χρονο μετά από δύο χρόνια – Χειροπέδες και σε 45χρονο ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία

Στα χέρια της αστυνομίας ένας 34χρονος ελληνικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης και απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας 45χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου άνδρα εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές Κύπρου για εμπλοκή του σε περίπτωση ληστείας και απόπειρα ληστείας σε τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο και απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια απουσίας που του είχε χορηγηθεί στις 20/9/2016.

Οι συλληφθέντες που θα οδηγηθούν αρμοδίως, εντοπίστηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου και συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.  

Το πλήρες κείμενο της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη, χθες (25.07.2018) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, 34χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα  Σύλληψης και Απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας 45χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.

Συγκεκριμένα σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης από Αρχές Κύπρου για την εμπλοκή του σε περίπτωση ληστείας και απόπειρα ληστείας σε τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο και Απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια απουσίας που του είχε χορηγηθεί την 20.09.2016 από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. 

Ειδικότερα, χθες (25.07.2018) βραδινές ώρες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς  του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως».

 

 

 

Σχόλια