default-image

Έφυγαν τα πρώτα φορτηγά από την Κρήτη για τους πυρόπληκτους

Ηράκλειο
Έφυγαν τα πρώτα φορτηγά από την Κρήτη για τους πυρόπληκτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης, μέχρι τη Δευτέρα, η συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Κρήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, ή εταιρείες, μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα που επιθυμούν να διαθέσουν στην Κεντρική αποθήκη της Περιφέρειας Κρήτης, που βρίσκεται επί των οδών Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία, στο Ηράκλειο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν Στο Διοικητήριο, επί της οδού Πολυτεχνείου (αίθουσα Αντώνη Στρατάκη).

Για την περιφερειακή ενότητα Χανίων, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στην  Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης, Κουντουριώτου 98.

Στη λίστα σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου και κατόπιν συνεννόησης  με την περιφέρεια Αττικής, περιλαμβάνονται:  1. Εμφιαλωμένα νερά 2. Χυμοί 3. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.) 4. Γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου 5.Υγειονομικό Υλικό 6.προσωπικά είδη Υγιεινής.

Η όποια προσπάθεια σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Ήδη πάντως τρία φορτηγά, νερό και τα λοιπά είδη έφυγαν για τις πληγείσες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News