Καταστροφικές βροχές και σήμερα για τα σταφύλια

Ηράκλειο
Καταστροφικές βροχές και σήμερα για τα σταφύλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την απογευματινή βροχή στην Αγία Βαρβάρα - Ανησυχία από του αμπελουργούς, καθώς αναμένονται ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι και το Σαββάτο

Σαν να μην έφτανε η καταστροφή των σταφυλιών από τον καύσωνα της Δευτέρας, ήρθε σε ορισμένες αμπελουργικές περιοχές του νομού Ηρακλείου και η απογευματινή μπόρα να τους δώσει τη χαριστική βολή...

Το βίντεο είναι από την απογευματινή βροχή στην Αγία Βαρβάρα. Παρόμοια καιρικά χαρακτηριστικά επικρατούσαν ταυτόχρονα και σε Ασήμι, Ιεράπετρα και αλλού. Και το φαινόμενο με τις απότομες βροχοπτώσεις προβλέπεται ότι θα συνεχίζεται μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Το καλό είναι ότι οι επόπτες του τοπικού ΕΛΓΑ βρίσκονται κάθε μέρα στα αμπέλια και βλέπουν τις εξελίξεις. Οι αμπελουργοί βρίσκονται σε απόγνωση. Ήταν περίοδος που έκοβαν σταφύλια για τις εξαγωγές. Και τώρα πολύ φοβούνται για το ενδεχόμενο να είναι τόσο μεγάλη η αλλοίωση, που να μην μπορούν να τα διαθέσουν ούτε για σταφίδα!

Οι αμπελουργοί είδαν από τις υψηλές θερμοκρασίες του τριημέρου από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα, να καταστρέφονται τα οινοστάφυλα τους και τα σταφύλια που προόριζαν για σταφιδοποίηση. Ενώ τώρα τα ήδη ταλαιπωρημένα σταφύλια για τις εξαγωγές, με τις βροχές αυτές βγαίνουν αυτομάτως εκτός αγοράς αφού σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να σαπίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News