Η Κρήτη συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική

Ηράκλειο
Η Κρήτη συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των πληγέντων από τις φωτιές στην Αττική στέκονται η τοπική κοινωνία, οι Αρχές και οι φορείς της Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζοντας την προσπάθεια συλλογής τροφίμων για την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Περιφέρεια Αττικής, συντονίζει το έργο συλλογής τροφίμων, ως ακολούθως:

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, ή εταιρείες, μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα που επιθυμούν να διαθέσουν στην Κεντρική αποθήκη της Περιφέρειας Κρήτης, που βρίσκεται επί των οδών Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία, στο Ηράκλειο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν Στο Διοικητήριο, επί της οδού Πολυτεχνείου (αίθουσα Αντώνη Στρατάκη).

Για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στα παρακάτω σημεία:

  1. Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης, Κουντουριώτου 988
  2. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαρκέλλου 255
  3. Α’ ΚΑΠΗ, Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη, γωνίαα
  4. Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα), Ο. Πάλμε 66
  5. Γ’ ΚΑΠΗ, Περιβόλιαα
  6. ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά

«Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τις ημέρες Τετάρτη, 25 Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και

Δευτέρα 30 Ιουλίου, από τις οκτώ το πρωί, έως και τις δύο το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες Π.Ε. έως και την Παρασκευή 27/07.

Παρακαλούμε τα τρόφιμα που θα προσκομίζονται να είναι προϊόντα μακράς διαρκείας, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης

  1. Εμφιαλωμένα νεράα
  2. Χυμοίί
  3. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.))
  4. Γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση όλων.».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για τα δεκάδες θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών, συλλυπείται τις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των εθελοντών που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Δήμος Ηρακλείου

Επίσης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικής φροντίδας, συγκεντρώνοντάς τα στο Πολύκεντρο Νεολαίας, από σήμερα Τετάρτη έως και αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 μ.μ.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210/48.19.001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης έχει ως εξής: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ (σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα - πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε-Κβον-Ντο του Φαληρικού - Δε χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού).

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει την προσπάθεια συλλογής τροφίμων για την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Περιφέρεια Αττικής και καλεί:

τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ή εταιρείες, που επιθυμούν να συμμετέχουν να παραδώσουν , από τα παρακάτω προϊόντα , αυτά που επιθυμούν :

1. Εμφιαλωμένα νερά

2. Χυμοί

3. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.)

4. Γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Βουκολιών, Κολυμβαρίου Μουσούρων – στα πρώην Δημαρχεία - και για την έδρα του Δήμου Πλατανιά, στο Γεράνι - στο Δημαρχείο - έως και την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:00.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ το οποίο βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής και εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, αλλά και τους τραυματίες και πυροπαθείς οι οποίοι επέζησαν αυτής της τραγωδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτήν τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Η διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας και να σταθούν αλληλέγγυοι με οποιοδήποτε τρόπο προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

Παράλληλα ξεκινά συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, δηλαδή

* εμφιαλωμένο νερό,

* τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα κλπ),

* φάρμακα (γάζες, μπεταντίν, παυσίπονα κλπ), και

* παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα).

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο γραφείο του σωματείου και θα σταλθούν στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Τέλος, καλούμε όποιον συνάδελφο έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην αιμοδοσία που πραγματοποιείται για την περίθαλψη των πληγέντων.».

Δωρεάν μεταφορές στην Αττική

Δωρεάν προσφέρεται να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στην Αθήνα από την Κρήτη η εταιρεία Πατρικάκης. Δείτε την ανακοίνωση:

Από χτες για άλλη μια φορά η Ελλάδα μας και οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται από φοβερές πυρκαγιές με αποτέλεσμα εκτός από τις απώλειες των υλικών αγαθών και περιουσιών των συμπολιτών μας, να θρηνούμε δυστυχώς και ζωές πολλών συνανθρώπων μας. Θλιβόμαστε πραγματικά και εκφράζουμε τις ευχές μας για καλό παράδεισο στις ψυχές αυτών που χάθηκαν όπως επίσης και καλό κουράγιο στους οικείους τους.

Η εταιρεία ΠΑΤΡΙΚΑΚΗΣ Α.Ε. ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι διαθέτει τις υπηρεσίες της για τις μεταφορές ειδών πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν για τους πληγέντες τις Αττικής αφιλοκερδώς. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο 6974333773, email [email protected]

Ο Δήμος Ιεράπετρας συγκεντρώνει προϊόντα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί στον Δήμο Ιεράπετρας για το συντονισμό των ενεργειών για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η αντιδήμαρχος κα Χρυσούλα Χατζημαρκάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙΑ Ιεράπετρας κ. Μάνος Γεωργαλάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Ερυθρού Σταυρού, των Προσκόπων Ιεράπετρας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, της ΕΔΙΚ, του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, της Τοπικής Κοινότητας Παχιάς Άμμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη.

Τα προϊόντα που αποφασίστηκε να συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

* βαζελινούχες γάζες fucidin,

* αποστειρωμένες γάζες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους,

* φιάλες ορού ringers και dextrose,

* παλμικά οξύμετρα,

* ηλεκτρονικά πιεσόμετρα,

* τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/flogocalm,

* Pulvo spray,

* γάντια νιτριλίου,

* αλουμινοκουβέρτες,

* μάσκες μιας χρήσης v2,

* αυτοκόλλητα ράμματα,

* ήπιο αντισηπτικό hibitane,

* μπαταρίες AA και AAA,

* παυσίπονα,

* λαβίδες και

* ποδιές μιας χρήσεως.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας

* την Τετάρτη 25/7 από τις 3:00 έως τις 9:00 μ.μ.,

* την Πέμπτη 26/7 καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.)

* την Παρασκευή 27/7 καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.) και

* το Σάββατο 28/7 από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ.

Τα προϊόντα θα συσκευαστούν κατάλληλα και από εκεί θα μεταφερθούν στον προορισμό τους.

Επιπλέον, θα διεξαχθούν εθελοντικές αιμοδοσίες την Τετάρτη 1 Αυγούστου στην Παχιά Άμμο και την Τρίτη 7 Αυγούστου στην Ιεράπετρα.

Καλούμε όλους να συμβάλλουν στην κοινή αυτή προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας.

Δημοτικό Σχολείο Γουρνών

Την ώρα που δοκιμάζονται οι συνάνθρωποι μας, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι…

Αναλαμβάνουμε δράση και συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης μέχρι την Παρασκευή 27/7/2018 και καλούμε όλους τους Γονείς του Σχολείου μας να δώσουν άλλη μια φορά το παρόν στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη!

Γάζες,

Betadine,

Fucidin,

Παιδικές πάνες,

Μωρομάντηλα,

Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα, μακαρονια, γαλατα εβαπορε, όσπρια, κονσερβες, κρουασαν κ.α).

Εμφιαλωμένο νερό

Χάρτινες κούτες

Ως σημείο συγκέντρωσης, ορίζεται το παράρτημα ΕΙΡΗΝΗ του σχολείου μας και μπορείτε να προσέρχεστε από τις 08:00 π.μ. ως τις 16:00 μ.μ.

Τα πράγματα θα τα παραλαμβάνουν οι δασκάλες που έχουν οριστεί για την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση.

Τα μέλη του Συλλόγου καθώς και όποιος γονέας επιθυμεί να βοηθήσει θα ταξινομούν τα πράγματα καθημερινά απογευματινές ώρες, ώστε να καταφέρουμε να τα στείλουμε στους πληγέντες το συντομότερο δυνατόν.

Όποιος γονέας επιθυμεί να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει με το 6953013690.

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, από σήμερα Τετάρτη 25-7-2018 έως και την Παρασκευή 27-7-2018 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Καντανολέων & Μινωταύρου, δίπλα από τον ΟΤΕ, τηλ. 2810-226150) από 9.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι θα μαζεύονται μόνο φάρμακα που είναι απαραίτητα και πολλά από αυτά παρουσιάζουν έλλειψη.

Ειδικότερα:

Παυσίπονα

Κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα

Η βοήθεια από όλους είναι σημαντική και απαραίτητη.

Δράσεις στο Μαλεβίζι

Σε δράση άμεσης συγκέντρωσης τροφίμων για τους πληγέντες της Αττικής, προχωράει ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, μπορούν να τα παραδίδουν στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Για αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύλλογος γονέων 20ου και 56ου Δημοτικού Ηρακλείου

Σήμερα Τετάρτη 25/07/18 από τις 17 :00 έως τις 20:00 στο σχολείο που βρίσκεται πάνω από την Εφορία, στον Πεζόδρομο Ορφέως, θα πραγματοποιηθεί συλλογή διαφόρων ειδών για τη βοήθεια στους Δήμους Ραφήνας, Μαραθώνα και Μεγάρων. Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την Κίτρινη αποστολή και την DHL.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους Δήμους παραθέτουμε τη λίστα με τα πράγματα που χρειάζονται:

Φάρμακα για διαβήτη, πίεση, καρδιά, παυσίπονα, αντιβιώσεις, οφθαλμολογικοί οροί, σύριγγες κ.α.

Είδη ατομικής υγιεινής όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, κρεμοσάπουνο, σαμπουάν, αφρόλουτρο, ξυραφάκια, σερβιέτες

Πάνες, μωρομάντηλα

Γάντια, πλαστικά ποτήρια και πιάτα, σακούλες

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, νερό, χυμοί, βρεφικά γάλατα, βρεφικές κρέμες

Σεντόνια, πετσέτες.

Όχι ρούχα γιατί έχουν καλυφθεί

Δράσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής γνωστοποίησαν, σήμερα, μέσω ανακοινώσεων, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας - Αποκορώνου, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου - Σελίνου.

Εκτός από τη συγκέντρωση απαραιτήτων ειδών που θα δοθούν στους πυρόπληκτους, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας - Αποκορώνου ανακοίνωσε ότι, την Κυριακή 29 Ιουλίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως θα τελεσθεί τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών όσων έχασαν τη ζωή τους .

Ακόμα ανακοινώθηκε ότι η αναβληθείσα, χθες Τρίτη, ετήσια συναυλία με τη Γλυκερία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και τα έσοδά της θα δοθούν αποκλειστικά στο φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, η οποία έχει και την πνευματική ευθύνη της πληγείσης περιοχής του Ματίου.

Ακόμα, στις 15 Αυγούστου, θα διεξαχθεί σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως έρανος για την αγορά προκατασκευασμένων κατοικιών, ώστε να δοθούν σε οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν έχουν πλέον πρώτη κατοικία.Στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα γίνονται δεκτές δωρεές για τον ίδιο τον σκοπό.

Η Μητρόπολη Κισάμου - Σελίνου ανακοίνωσε ότι κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 29ης Ιουλίου σρ όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως μας θα τελεστούν Τρισάγια και θα αναπεμφθούν προσευχητικές δεήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί σταυροφορία συλλογής νερού και τροφίμων μακράς διαρκείας, τα οποία και θα αποσταλούν μέσω της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στους πληγέντες.

Συμπαράσταση από την Εκκλησία

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «με βαθιά οδύνη συμμετέχει στον βαθύτατο πόνο, τον οποίο βιώνουμε ως Έθνος, με την τραγωδία η οποία από χθες (σ.σ. προχθές) συντελείται στην Αττική, με τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα τραγικά αποτελέσματά τους, κυρίως δε για τα ανθρώπινα θύματα, τα οποία θρηνούμε.

Η Εκκλησία της Κρήτης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες και εντείνει τις προσευχές της στον Θεό, για την ανάπαυση των μαρτυρικώς τελειωθέντων και την ενίσχυση των τραυματιών, των εμπεριστάτων και εν γένει όλων των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Ενώπιον αυτής της μεγάλης τραγωδίας στεκόμαστε όλοι μαζί με πόνο ψυχής και ανυπόκριτη αλληλοσυμπαράσταση, για την υπέρβαση του αδιεξόδου και την επούλωση των εσωτερικών και εξωτερικών πληγών, στις καρδιές των ανθρώπων και την ανθρώπινη κτίση. Ο Θεός ας έλθει βοηθός και σκεπαστής όλων μας!».

Συγκέντρωση ειδών και στο Ρέθυμνο

O Δήμος Ρεθύμνου εκφράζει «την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Αττική» και ανακοινώνει ότι «από την Τετάρτη 25/7 (σ.σ. σήμερα) έως και την Παρασκευή 27/7 θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λ.π.), γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου π.χ. εβαπορέ, γάζες-fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντιλα. Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στα παρακάτω σημεία: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνου (Κουντουριώτου 98, τηλ. 28310/21.307), Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μαρκέλλου 25, τηλ. 28310/52.191), Α’ ΚΑΠΗ (Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη γωνία, τηλ. 28310/27.800), Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα, Ο. Πάλμε 6, τηλ. 28310/55.243), Γ’ ΚΑΠΗ (Περιβόλια, τηλ. 28310/26.070) και ΚΑΠΗ Τσεσμέ (Τσεσμές Πλατανιά, τηλ. 28310/51.339)».

Τα ΕΛ.ΤΑ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τα ΕΛ.ΤΑ. διαθέτουν το δίκτυό τους στην υπηρεσία των εθνικών αναγκών, δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, με απόφαση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, «όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), και γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ».

Σημειώνεται πως τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές λειτουργούν κανονικά, με τα ΕΛ.ΤΑ. να τονίζουν πως «όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα».

Δήμος Οροπεδίου

Στο εθνικό πένθος για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική συμμετέχουν οι φορείς και ο Δήμος Οροπεδίου. Σε ένδειξη πένθους μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Δημαρχείο και τα δημοτικά κτήρια. Ο δήμαρχος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν την οδύνη τους για τα θύματα και συλλυπούνται τις οικογένειές τους.

Τα θεσμικά όργανα του Δήμου, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς έχουν κινητοποιηθεί από νωρίς χθες ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου ο Δήμος να τα αποστείλει με όχημά του στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας γίνεται στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Συγκεντρώνονται: βρεφικά παιδικά είδη όπως βρεφικό γάλα, κρέμες σε σκόνη, παιδικό γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές/παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, ταλκ και συσκευασμένες φρουτόκρεμες, ξηρά τροφή όπως παστέλι, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, σταφίδες, γάλα μακράς διαρκείας, ξηροί καρποί, μπισκότα, κονσέρβες, φρυγανιές, ατομικοί χυμοί, μακαρόνια/ρύζι, λάδι και όσπρια, καθώς και φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως γάζες, fucidin, betadin και κρέμες για εγκαύματα και συγκάματος.

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και στην Τύλισο:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής.

Σήμερα, Τρίτη 24/07/2018 από τις 17.00-21.00 και αύριο, Τετάρτη 25/07/2018 από τις 10.00-18.00 στην πλατεία του χωριού.

Υπάρχει ανάγκη για προϊόντα όπως:

Γάζες, fucidin, betadin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει και ας δείξουμε όλοι την ανθρώπινη και ευαίσθητη πλευρά μας».

Πρωτοβουλία από τον Όμιλο “Envirol-Καύσιμα Κρήτης”

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων “Envirol-Καύσιμα Κρήτης” συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Αττική και κάνει έκκληση σε όλους τους συνανθρώπους μας να βοηθήσουν. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης στα 7 πρατήρια του δικτύου και συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

Πρατήριο ΕΚΟ Αλικαρνασσός (Καρτερού 4, τηλ. 2810/228.800), πρατήριο ΕΚΟ Γούρνες (17ο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου, τηλ. 2810/761.031), πρατήριο ΕΚΟ Άγιος Ιωάννης (Καρασαδάκη Ο.Τ. 25, τηλ. 2810/325.565), πρατήριο BP Μεσαμπελιές (Θ. Σκουλά & Φ. Κλεάνθη γωνία, τηλ. 2810/230.100), πρατήριο ΕΚΟ Γάζι (Ελ. Βενιζέλου 15, Τσαλικάκι, τηλ. 2810/311.777), πρατήριο ΕΚΟ Φοινικιά (Μάνου Κατράκη, τηλ. 2810/334.444), πρατήριο ΕΚΟ Μαλάδες (3ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Μαλάδων).

Ενδεικτικά είδη που χρειάζεται να συγκεντρωθούν είναι τα εξής: μωρομάντιλα, βρεφικές πάνες, συσκευασμένα τρόφιμα (μπισκότα, κρουασάν κ.ά.), φρυγανιές, παξιμάδι, εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, γάλα μακράς διαρκείας (τύπου “Βλάχας”, “Νουνού” κ.ά.), fucidin, betadine και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους πληγέντες.

Ο Εξωραϊστικός και εκπολιτιστικός Σύλλογος Βλατιανών "Νέοι Ορίζοντες"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αναγνωρίζοντας την εντονότατη δοκιμασία των συνανθρώπων μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποφάσισε τα έσοδα από τις  εκδηλώσεις τόσο της βραδιάς Jazz στις 26/07 το βράδυ όσο και της πανηγύρεως του Αγίου Παντελεήμονος στις 27/07 το πρωί όπως διατεθούν μέσω του Ερυθρού Σταυρού στους πληγέντες αδελφούς μας.

Επίσης κατόπιν επιθυμίας μελών και φίλων του Συλλόγου μας , δημιουργήσαμε ταμείο για τον ίδιο σκοπό που θα είναι ενεργό μέχρι την Κυριακή 29/07/2018 και ώρα 20:00.

Τέλος παρακαλούμε όσους διαβάσουν το παρόν άρθρο και έχουν την δυνατότητα να δώσουν αίμα να επικοινωνήσουν μαζί μας για να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που άμεσα θα πραγματοποιήσουμε και θα ανακοινώσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News