«Σκληρό ροκ» από τον Γ. Κουράκη για τα έργα - Παραδέχτηκαν ότι άλλαξαν τα υλικά

Ηράκλειο
«Σκληρό ροκ» από τον Γ. Κουράκη για τα έργα - Παραδέχτηκαν ότι άλλαξαν τα υλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κουράκης ανάγκασε τον Αναστασάκη να παραδεχτεί ότι κάνει αλλαγές χωρίς εγκρίσεις.

Άγριο “σφυροκόπημα” επιφύλασσε στη δημοτική Αρχή Ηρακλείου η αντιπολίτευση, με φόντο τα έργα που εκτελούνται στην Ίδης και τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, με αφορμή τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών από την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” για τις τροποποιήσεις προδιαγραφών και υλικών που χρησιμοποιούνται σε σχέση με εκείνα που είχαν εγκριθεί και δημοπρατηθεί!

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Κουράκης επιφύλασσε “σκληρό ροκ”... για τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος, αν και ξεκίνησε με εκφράσεις του τύπου «αλλάξαμε τον αδόξαστο», κατέληξε να δίνει «συγχαρητήρια» στον Κουράκη για τη μελέτη της Δικαιοσύνης! Τη μελέτη που παραδόθηκε το 2013 και με επικαιροποίηση τιμών δημοπράτησε η δημοτική Αρχή Λαμπρινού!

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο ήρθε και η αποκάλυψη από τον κ. Κουράκη! Όπως είπε μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με αυθαίρετο ως τώρα τρόπο, αφού δεν έχει λάβει καμία έγκριση από το Σώμα, εργολάβος και αντιδήμαρχος έχουν προχωρήσει σε αλλαγή της χάραξης της λεωφόρου Δικαιοσύνης, μεταφέροντας κατά 75 εκατοστά την οδό σε βάρος του πεζοδρομίου των καταστημάτων! Ο κ. Αναστασάκης επιχείρησε να “ανακρούσει πρύμναν” λέγοντας ότι το κάνει για να σώσει τα δέντρα και πως όποιος του ζητήσει να τα κόψει θα παραιτηθεί και πως η μελέτη Κουράκη τα έκοβε ενώ η δική του όχι, για να εισπράξει το περίφημο «είσαι ψεύτης» από τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος τον ρώτησε αν οι αλλαγές που κάνει έχουν εγκρίσεις ή όχι! Ο διάλογος έγινε σε υψηλό τόνο, και ο κ. Αναστασάκης απάντησε πως δεν έχει εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο ως τώρα, αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα φέρει το θέμα για έγκριση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News