Ηράκλειο

Εκριζώθηκαν δύο φυτείες κάνναβης στο Μαλεβίζι - Αναζητούνται οι δράστες

Δύο φυτείες 227 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Τα δενδρύλλια που ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης καλλιεργούντο επιμελώς και είχαν ύψος 1,8 μέτρων.

Τα δένδρα εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: «Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 227 δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.07.2018) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μαλεβυζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά (227) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,8μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς (ΤΑΕ),της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν συνολικά δύο φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 227 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ύψους έως 1,8 μέτρα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου».

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια