Αδέσποτα πεθαίνουν και το Κυνοκομείο έχει τα χέρια του «δεμένα»

Ηράκλειο
Αδέσποτα πεθαίνουν και το Κυνοκομείο έχει τα χέρια του «δεμένα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανακτισμένοι φαίνεται πως είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας του Δήμου Ηρακλείου, εξαιτίας ενός αδέσποτου σκυλιού, το οποίο αργοπεθαίνει, αλλά ο επίσημος φορέας φαίνεται πως έχει τα χέρια του «δεμένα»…

Αιμορραγεί εδώ και μία εβδομάδα το αδέσποτο

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με το neakriti.gr, η υγεία του αδέσποτου βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς το σκυλάκι όχι μόνο έχει τυφλωθεί από το ένα του μάτι, αλλά εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής, το σκυλάκι αιμορραγεί.

Όπως αγανακτισμένος ανέφερε στο neakriti.gr ο ευαισθητοποιημένος κάτοικος, το αδέσποτο σκυλάκι, μάλιστα, βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του συνήθιζαν να το φροντίζουν και να το ταΐζουν.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι, από την πρώτη στιγμή, απευθύνθηκε στο Κυνοκομείο Ηρακλείου, το οποίο, όμως – όπως ο ίδιος σχολιάζει – αδιαφορεί πλήρως για το πρόβλημα υγείας του αδέσποτου, με αποτέλεσμα ο σκύλος να αργοπεθαίνει στην αυλή του σπιτιού του.

Το Κυνοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα προβλήματα ξεχωριστά

Από την άλλη, οι υπάλληλοι του Κυνοκομείου Ηρακλείου έχουν τα χέρια τους «δεμένα», αφού αρμοδιότητά τους είναι να δίνουν προτεραιότητα σε μεγαλύτερα και πιο επιθετικά ζώα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Είναι εύλογο ότι, εάν κανείς λάβει υπόψιν του τις υπάρχουσες υποδομές και προσωπικό, το Κυνοκομείο Ηρακλείου, δε δύναται να ανταπεξέλθει σε κάθε μεμονωμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αδέσποτα ζώα (είτε σκύλοι, είτε γάτες) που βρίσκονται στο Δήμο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News