Ηράκλειο

Κέντρο Προστασίας Παιδιού: Δεν υπάρχει ανάγκη για ρούχα και τρόφιμα

Ανακοίνωση αναφορικά με τις φήμες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ ότι το Κέντρο Προστασίας Παιδιού στον Πόρο έχει ανάγκη από καλοκαιρινά ρούχα, εξέδωσε η Διοίκηση του Κέντρου.

Στην επιστολή της Διοίκησης αναφέρεται ρητά ότι οι ανάγκες των κοριτσιών για είδη ρουχισμού έχουν ήδη καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Κέντρου και ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω ανάγκες ούτε για ρούχα και παπούτσια ούτε για ψυχολόγο.

Η επιστολή του Κέντρου Προστασίας Παιδιού:

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων που βλέπουμε στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες, για την αποκατάσταση της αλήθειας με την ιδιότητα μου ως Διευθύντρια του Π.Π.Π. Ηρακλείου θέλω να σημειώσω τα εξής:

  • Όσον αφορά τα ρούχα και τα παπούτσια που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, σας πληροφορούμε ότι μετά από αίτημα του Παραρτήματος το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει και έχουμε προχωρήσει από 2 Ιουλίου την αγορά για την επαρκή κάλυψη σε ένδυση και υπόδηση των φιλοξενούμενων κοριτσιών ανάλογα με τις απαιτήσεις τους και τις ανάγκες τους για την καλοκαιρινή περίοδο.
  • Όσον αφορά τα τρόφιμα έχουμε ανοικτό προϋπολογισμό και ψωνίζουμε ελεύθερα για ό,τι χρειαστούμε.
  • Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχει βγει ΦΕΚ που αφορά την πρόσληψη ψυχολόγου στο Παράρτημά μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Π.Π.Π. Ηρακλείου για αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων.

Ο εθελοντισμός είναι στοιχείο της ανθρώπινης ευαισθησίας και η αλληλεγγύη πράξη ανθρωπιάς θα πρέπει να περιορίζεται όμως στην έννοια των όρων και να μην χρησιμοποιείται για άλλους λόγους, και να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Την επιστολή υπογράφει η Διευθύντρια του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Ηρακλείου Κρήτης κα. Δήμητρα Πραχάλη.

Σχόλια