Ηράκλειο

Οργισμένοι οι συγγενείς των νεκρών για την εγκατάλειψη στο νεκροταφείο

Το κοιμητήριο Νέας Αλικαρνασσού «πνίγεται» στα σκουπίδια τους τελευταίους μήνες.

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Νέας Αλικαρνασσού, αφού τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχει αφεθεί στην τύχη του.

Η ανύπαρκτη καθαριότητα και η ανύπαρκτη… φύλαξη προκαλούν δεκάδες προβλήματα στους συγγενείς των εκλιπόντων οι οποίοι επισκέπτονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα και έρχονται αντιμέτωποι με ένα χώρο ο οποίος είναι απεριποίητος και… ανοιχτός για όλους όλο το 24ωρο.

Αυτό αναφέρει τουλάχιστον στο neakriti.gr αναγνώστης που επισκέπτεται το κοιμητήριο για ένα αγαπημένο του πρόσωπο που δεν είναι πια στη ζωή. Και στις εικόνες που μας στέλνει, δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που το θέμα είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο μέσω του neakriti.gr.

«Τους τελευταίους 7 – 8 μήνες που ο υπεύθυνος καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αλικαρνασσού έχει συνταξιοδοτηθεί, επικρατεί το χάος. Πληρώνουμε όλοι οι συγγενείς 15 ευρώ το χρόνο για να υπάρχει καθαριότητα και φύλαξη… αγαθά που τελικά δεν υπάρχουν» τονίζει ο αναγνώστης.

Και συνεχίζει: «Όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη: πεταμένα λουλούδια, σπασμένα μάρμαρα… Μάλιστα, το νεκροταφείο δεν κλείνει τα βράδια με αποτέλεσμα να μπαίνει ο καθένας και να κάνει ό,τι θέλει. Τον τελευταίο καιρό έχουν κλέψει και καντήλια.».

«Το κοιμητήριο είναι έρμαιο του καθενός»

Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ο αναγνώστης εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς όποτε πηγαίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο, φεύγει με πολύ άσχημα συναισθήματα λόγω της κατάστασης που δεν τιμά κανέναν.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγγενείς εκλιπόντων είναι δυσαρεστημένοι με αυτές τις εικόνες και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος από τους υπεύθυνους.

Εν τω μεταξύ, το neakriti.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού, κ. Χναρά, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Πριν από λίγους μήνες, πάντως, είχε δηλώσει ότι ο έργο που ανέλαβε πριν από 4 χρόνια η Τοπική Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, αναφορικά με το κοιμητήριο της περιοχής, είναι αρκετά δύσκολο, αφού το συγκεκριμένο νεκροταφείο αποτελεί το μόνο - στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου - το οποίο υπάγεται στην αρμοδιότητα της τοπικής κοινότητας.

«Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο υπάλληλος ο οποίος ήταν αρμόδιος για την καθαριότητα και τη γενικότερη εικόνα του κοιμητηρίου, συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να μείνει ακάλυπτη, μιας και η τοπική κοινότητα δεν έχει τη δικαιοδοσία να πραγματοποιήσει, εκ νέου, κάποια πρόσληψη.» ανέφερε πριν από λίγους μήνες ο κ. Χναράς.

«Σαν τοπική κοινότητα προσπαθούμε για το καλύτερο για την εικόνα και την καθαριότητα του κοιμητηρίου. Στην προσπάθειά μας αυτή μας βοηθά τόσο ο Δήμος Ηρακλείου και ειδικότερα το Τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, όσο και η κ. Άννα Τσικαλάκη, η οποία μάλιστα μας στέλνει υπαλλήλους που αναλαμβάνουν την καθαριότητα του κοιμητηρίου αρκετά συχνά.».

Σχόλια