Το πλωτό «παλάτι» των Λιβανέζων «κροίσων» στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Το πλωτό «παλάτι» των Λιβανέζων «κροίσων» στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα Χανιά, η υπερπολυτελής θαλαμηγός των δύο Λιβανέζων «κροίσων» έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται από το Σάββατο το πλωτό «παλάτι» «Chopi Chopi» των αδερφών Mikati από το Λίβανο.

Μετά τα Χανιά, η υπερπολυτελής θαλαμηγός των δύο Λιβανέζων «κροίσων» έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και έχει ήδη «τραβήξει» αμέτρητα βλέμματα θαυμασμού.

Σημειώνεται ότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν στο σκάφος επιβαίνουν οι δύο ιδιοκτήτες του.

«Υψηλές» επισκέψεις στο λιμάνι του Ηρακλείου

Το «Chopi Chopi» είναι ένα σκάφος μήκους 80 μέτρων, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα, διαθέτει 33 άτομα προσωπικό και αποτελεί το μεγαλύτερο σκάφος που έχει κατασκευάσει η εταιρία CRN.

Το γιοτ διαθέτει ελικοδρόμιο, κλαμπ, μπαρ, γυμναστήριο, δωμάτιο μασάζ, καθώς και δύο τζακούζι και η καθαρή του αξία ανέρχεται στα 100.000.000 δολάρια.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το «Chopi Chopi» συγκαταλέγεται στα πιο πολυτελή σκάφη του κόσμου.

Και για του λόγου το αληθές...

Ποιοι είναι οι δύο Λιβανέζοι «κροίσοι»;

Πρόκειται για τους Najib και Taha Mikati, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Λίβανο: Ο Najib Mikati έχει διατελέσει δύο φορές Πρωθυπουργός του Λιβάνου και μαζί με τον αδερφό του, Taha, υπήρξε συνιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, της «Investcom», η οποία πλέον έχει πουληθεί.

Οι Λιβανέζοι «κροίσοι» είναι επίσης, ιδιοκτήτες του «M1 Group», μίας μεγάλης εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, των commercial jet και της μόδας. Ταυτόχρονα, τα δύο αδέρφια είναι ενεργά και στον τομέα της φιλανθρωπίας, καθώς διαθέτουν το ίδρυμα «Mikati Foundation», στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Αφρικής και του Αραβικού κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News