Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στο neakriti.gr μετά την ορκομωσία του ως γιατρός

Ηράκλειο
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στο neakriti.gr μετά την ορκομωσία του ως γιατρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρωνας Κτιστάκης, βαθιά συγκινημένος, μία εβδομάδα περίπου μετά τη χειροτονία του, πήρε και το πτυχίου του γιατρού.

Χρήσιμες στη νέα του διακονία, ελπίζει να φανούν οι γνώσεις και οι ικανότητες τις οποίες αποκόμισε από την Ιατρική Σχολή, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων Κτιστάκης, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ορκίστηκε γιατρός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρωνας Κτιστάκης, βαθιά συγκινημένος, μία εβδομάδα περίπου μετά τη χειροτονία του, πήρε και το πτυχίου του γιατρού.

Με συγγενείς, φίλους και συμφοιτητές στο πλάι του να τον συγχαίρουν για την επισφράγιση των προσπαθειών, έξι υπέροχων και δημιουργικών ετών, όπως ο ίδιος είπε στο neakriti.gr, μοιράστηκε τη χαρά του. 

Συγκίνηση και άπειρη ευγνωμοσύνη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε στο neakriti.gr, και δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη άπειρη ευγνωμοσύνη του πρώτα «προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που επρότεινε, και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο που εξέλεγε την ελαχιστότητά μου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας».

Ωστόσο η χαρά του είναι μεγάλη όπως μας είπε που «λίγες μόλις ημέρες μετά της περαιώσεως των ακαδημαϊκών μου υποχρεώσεων έλαβα μαζί με αγαπημένους μου συμφοιτητές το πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επισφραγίστηκαν οι προσπάθειες 6 υπέροχων, δημιουργικών, επιμορφωτικών  ετών. Έτη πλήρη νέων γνώσεων, νέων εμπειριών».

Αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς «τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ζώρα, τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής κ. Κοντάκη, προς τους Καθηγητές μου στην Ιατρική Σχολή και όλα τα μέλη του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής για την αγάπη και την ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το έργο τους, έχοντας καταστήσει την Ιατρική σχολή άξια προσοχής στο διεθνές επιστημονικό στερέωμα και που με τον ένα τον άλλο τρόπο συνέβαλαν αποφασιστικά στο σημερινό αποτέλεσμα, την αποφοίτηση 100 και πλέον ιατρών.

»Τους Διευθυντές, τους Ιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, για το μεγάλο ενδιαφέρον τους και την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη ώστε να αποκομίσουμε όλοι οι φοιτητές το μέγιστο των εμπειριών και των πρακτικών γνώσεων και δεξιοτεχνιών που απαιτούνται στην άσκηση του δύσκολου και υπεύθυνου ιατρικού έργου».

«Χρήσιμες οι γνώσεις στη νέα μου διακονία»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκφράζει και τον θαυμασμό του «για τους υπέροχους συμφοιτητές» του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τους σημερινούς αποφοίτους, που αφιέρωσαν τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής τους για την απόκτηση ικανοτήτων και γνώσεων που θα απαλύνουν τον πόνο, και θα κομίσουν την ίαση σε ασθενείς και εμπερίστατους συνανθρώπους και αδελφούς μας. Η οξύνοιά τους, η αντιληπτική τους ικανότητα, η δημιουργική σκέψη τους, το ειλικρινές ενδιαφέρον τους, τούς καθιστά ξεχωριστούς και τους αναδεικνύουν σε πρότυπα της κοινωνίας μας. Τους εύχομαι κάθε καλό, σε όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσουν. Ο Πανάγαθος Θεός να είναι αρωγός στο φιλάνθρωπο έργο τους».

https://www.youtube.com/watch?v=CvrcIY95rSQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

«Οι γνώσεις και οι ικανότητες τις οποίες αποκόμισα από την Ιατρική Σχολή ελπίζω να φανούν χρήσιμες στην νέα μου διακονία. Στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας στα μικρά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Fiji, Tonga, Samoa, όπου ήδη μαζί με τους ναούς και την Ιερά Μονή λειτουργεί ορφανοτροφείο και ευελπιστούμε να τα πλαισιώσουμε με την λειτουργία μικρών ιατρικών μονάδων. Ο Κύριος μας βοηθός.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Μύρωνα Κτιστάκη

https://www.youtube.com/watch?v=hZ_VJCzerMM?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News