Η συγκίνηση του Κυριάκου στα αποκαλυπτήρια για τη λεωφόρο «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Κρήτη
Η συγκίνηση του Κυριάκου στα αποκαλυπτήρια για τη λεωφόρο «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιουλίου, η τελετή ονοματοδοσίας του δρόμου που συνδέει το Παγκρήτιο Στάδιο με την Αμμουδάρα, σε Λεωφόρος «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Συγκινητική ήταν και η παρουσία παλιών φίλων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς και συνεργατών του, όπως ήταν αυτή του Γιάννη Πευκιανάκη, του ανθρώπου που διετέλεσε επί χρόνια Δ/ντης του Γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στις πολιτικές του Κων/νου Μητσοτάκη, την έντονη κοινοβουλευτική του παρουσία, αλλά και την αγάπη του για την Κρήτη. Τόνισε δε ότι ακόμα και σήμερα, στην περιοδεία που έκανε στο Λασίθι, έβλεπε τα έργα του, μικρά, μεγάλα και μεγαλύτερα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η Λ. Κων/νου Μητσοτάκη συναντάται με την λ. Α. Παπανδρέου, λέγοντας για την ιδιαίτερη σχέση που είχαν οι δυο πολιτικοί άνδρες, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για την απόφαση αυτή, αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος αφού είναι η πρώτη τελετή ονοματοδοσίας στην οποία παρευρίσκεται.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ Λ. Αυγενάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και Βουλευτής Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Ν. Σχοιναράκης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Δανδουλάκης, Εντεταλμένοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κρήτης, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι πολλών Δήμων, Πολιτευτές της Ν.Δ. απ’ όλη την Κρήτη, πρώην Βουλευτές και Δήμαρχοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και παραγωγικών οργανώσεων, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Κων/νος Μητσοτάκης, Κ. Βιρβιδάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου που απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στην τελετή ονοματοθεσίας της δυτικής περιμετρικής οδού που ενώνει το Δήμο Μαλεβιζίου με το Δήμο Ηρακλείου, σε «Λεωφόρος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον Κρητικό πολιτικό που σφράγισε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, την νεότερη πολιτική ιστορία της πατρίδας μας, για έξη περίπου δεκαετίες.

Σίγουρα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μπορούν να ειπωθούν πολλά. Διέθετε πληθώρα πολιτικών χαρισμάτων, ευρεία μόρφωση και σπάνιες ηγετικές ικανότητες, που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Υπήρξε ανέκαθεν σοβαρός, θιασώτης του διαλόγου, υπερασπιστής της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Εξαιρετικά εύστροφος, είχε την ικανότητα να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες και τις όποιες προκλήσεις, με βάση τον ισχυρό του χαρακτήρα, τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές του αρετές, αλλά και τη διαρκή και προσεκτική παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων.Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στις πολιτικές του Κων/νου Μητσοτάκη, την έντονη κοινοβουλευτική του παρουσία, αλλά και την αγάπη του για την Κρήτη. Τόνισε δε ότι ακόμα και σήμερα, στην περιοδεία που έκανε στο Λασίθι, έβλεπε τα έργα του, μικρά, μεγάλα και μεγαλύτερα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η Λ. Κων/νου Μητσοτάκη συναντάται με την λ. Α. Παπανδρέου, λέγοντας για την ιδιαίτερη σχέση που είχαν οι δυο πολιτικοί άνδρες, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για την απόφαση αυτή, αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος αφού είναι η πρώτη τελετή ονοματοδοσίας στην οποία παρευρίσκεται.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στην σύντομη τοποθέτησή του, ανέφερε το πόσο θαύμαζε τον άνθρωπο Κων/νο Μητσοτάκη από την περίοδο που τον είχε γνωρίσει στα Χανιά και το πόσο κοντά ήταν στην εκκλησία αλλά και την φύση.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια από τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, τον Πρόεδρο Κ. Μητσοτάκη, τον Γραμματέα και Βουλευτή Λ. Αυγενάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕ Γαζίου Γ. Κοτσυφό, ενώ αμέσως μετά έγινε απονομή αναμνηστικών πλακετών από τον Δήμαρχο στον Πρόεδρο της Ν.Δ. και από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου στον Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.

Η βραδιά έκλεισε με κέρασμα ρακής και παραδοσιακών μεζέδων προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους παρευρισκόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News