Ηράκλειο

Καταδικάζουν τους βανδαλισμούς στο σχολείο

Τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που προκλήθηκαν από αγνώστους στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 28ο και 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, στη σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος αναφέρεται στην αναγκαιότητα της προστασίας, της φύλαξης και της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει τους βανδαλισμούς σε δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Για τους άγνωστους «ανθρώπους» που κατέστρεψαν με μίσος υποδομές και εγκαταστάσεις από τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου (28ο-57ο ) δεν μπορεί να πεις κανείς και πολλά πράγματα. Η έλλειψη Παιδείας και στοιχειώδους σεβασμού απουσιάζουν από τον αξιακό τους κώδικα.

Βέβαια, δεν είναι και η πρώτη φορά που έχουμε βανδαλισμό δημόσιων σχολείων. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε μικρές ή μεγάλες καταστροφές σε δημόσια σχολεία από αγνώστους που δεν σέβονται τον χώρο που αποτελεί για τα παιδιά το «δεύτερο σπίτι» τους.

Για το λόγο αυτό πολλές φορές η εκπαιδευτική και συνδικαλιστική κοινότητα έχει τονίσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς πως τα Δημόσια Σχολεία χρειάζονται προστασία, φύλαξη και ασφάλεια (π.χ. σχολικούς φύλακες).

Το κάνουμε γι’ άλλη μια φορά…

Σχόλια