Ηράκλειο

Πλημμεληματικές διώξεις στους 4 – Ελεύθεροι οι 2 για το «κύκλωμα όπλων»

Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν σήμερα στα τέσσερα από τα έξι άτομα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης όπλων.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν νωρίτερα σήμερα στα τέσσερα από τα έξι άτομα, τα οποία συνελήφθησαν πριν λίγα 24ωρα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης όπλων.

Πρόκειται για τον 55χρονο επιχειρηματία που φέρεται ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, τον 45χρονο που αποτελεί στέλεχος εταιρίας, καθώς και δύο ακόμη άνδρες.

Εξάλλου, ήδη από χθες Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο εκ των έξι συλληφθέντων. Ο λόγος για τη σύζυγο του 55χρονου και το γιο του.

Σημειώνεται ότι, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Γιώργος Κοκοσάλης, στους δύο τελευταίους, δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται σ' αυτό το σημείο ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, αναφερόταν ότι σε βάρος και των επτά συλληφθέντων (σ.σ. υπολογίζεται και το 7ο άτομο που συνελήφθη στην Ημαθία) σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού, αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Ποινικές διώξεις για τους "4"

Ειδικότερα, στους τέσσερις κατηγορούμενους ασκήθηκαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα ποινικές διώξεις για σύσταση συμμορίας, για παράνομη εισαγωγή όπλων από το εξωτερικό στην ελληνική επικράτεια, για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, καθώς και για παράνομη εμπορία όπλων και πυρομαχικών κατ’ εξακολούθηση. Και οι τέσσερις κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι 4, οι οποίοι κρατούνται ακόμη από τις Αρχές, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στη 1 το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Αξίζει να τονιστεί σ’ αυτό το σημείο ότι ο νόμος δεν προβλέπει την προσωρινή κράτηση κάποιου ο οποίος κατηγορείται για πλημμέλημα. Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που οι «4» βαρύνονται με πλημμεληματικές διώξεις, αναμένονται να αφεθούν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Κοκοσάλης παρουσιάστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εν λόγω εξελίξεις.

 

"Πολύ κακό για το τίποτα!"

«Πολύ κακό για τίποτα! Και το αναφέρω αυτό επειδή η πλειοψηφούσα μερίδα δημοσιογραφικών μέσων ομιλούσε αυτές τις δύο μέρες για χορό εκατομμυρίων, για πακτωλό χρημάτων και έκνομων ενεργειών δήθεν κακουργηματικού χαρακτήρα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος, πράγμα που επαληθευεί τους ισχυρισμούς και τις αιτιάσεις της υπεράσπισης από την πρώτη στιγμή της αστυνομικής προανάκρισης. Θα δείτε στην πορεία ότι, αν όχι όλοι, το μείζον τμήμα των κατηγορουμένων θα αθωωθεί. Ακόμη και ο φερόμενος ως βασικός κατηγορούμενος έχει σοβαρά νομικά επιχειρήματα στη φαρέτρα του που θα τον οδηγήσουν στην αθώωση» δήλωσε στο neakriti.gr o κ. Κοκοσάλης.

 

Σχόλια