Θρασύτατος βανδαλισμός σε σχολείο: Έριξαν πλάκες και… κλιματιστικό μέσα στην καμινάδα  

Ηράκλειο
Θρασύτατος βανδαλισμός σε σχολείο: Έριξαν πλάκες και… κλιματιστικό μέσα στην καμινάδα  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν, με απίστευτη οργή, άγνωστοι στο σχολικό συγκρότημα του 28ου και 57ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζει το 28ο και το 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ενώ το γεγονός που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το μένος των αγνώστων που τις έπραξαν.

Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ώρες, όταν - σε απροσδιόριστο έως τώρα χρόνο - κάποιος άγνωστος, ή ομάδα αγνώστων, εισέβαλλαν στο σχολικό συγκρότημα και, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες, το βανδάλισαν!

Η Διευθύντρια του 28ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ζαχαριουδάκη, με την οποία επικοινώνησε το neakriti.gr, ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στη 1 χτες το μεσημέρι και μετέβη άμεσα στο σχολείο. Όπως είναι φυσικό, μόλις αντίκρυσε τις σοβαρές ζημιές, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της.

«Λες και έγινε σεισμός»

Χαρακτηριστική είναι η φράση της κ. Ζαχαριουδάκη, με την οποία περιέγραψε στο neakriti.gr το μέγεθος των καταστροφών, αναφέροντας πως το σχολείο έμοιαζε σα να είχε «χτυπηθεί» από τον Εγκέλαδο.

Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένα κλιματιστικά, «ξηλωμένες» πλάκες και μία καμινάδα που έχει καταρρεύσει είναι όλα όσα άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι μετά το βανδαλισμό.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαριουδάκη, οι άγνωστοι φέρεται να έσπασαν με βαριοπούλα τα τριπλά τζάμια 8 παραθύρων του αμφιθεάτρου. Μάλιστα, προκειμένου να αντικατασταθούν, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί, η ίδια και οι συνάδελφοί της παρέμειναν στο σχολείο μέχρι τις 10 χτες το βράδυ.

Έπειτα οι βάνδαλοι, ανέβηκαν στην ταράτσα του σχολικού συγκροτήματος και «ξήλωσαν» τις πλάκες από το δάπεδο, προκαλώντας ανυπολόγιστες φθορές.

Όμως οι δράστες δεν έμειναν εκεί: «Τεμάχισαν», όπως σχολίασε η χαρακτηριστικά η διευθύντρια του 28ου Δημοτικού Σχολείου, τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών και τις έριξαν μέσα στην καμινάδα του σχολικού συγκροτήματος, αφού πρώτα είχαν πετάξει και πλάκες. Το παραπάνω προκάλεσε την πλήρη καταστροφή της καμινάδας, η οποία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και στο χώρο που βρίσκεται ο καυστήρας.

Ένα μεγάλο «γιατί»

Πέρα από τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκλήθηκαν στο σχολείο, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί ο λόγος που «όπλισε» το χέρι των (ή του) αγνώστων και μάλιστα με τέτοια οργή.

Μιλώντας στο neakriti.gr, η κ. Ζαχαριουδάκη εξέφρασε την αγωνία της αναφορικά με το περιστατικό του απίστευτου βανδαλισμού που προκλήθηκε στο σχολείο το οποίο διευθύνει και κάλεσε οποιονδήποτε πολίτη γνωρίζει κάτι αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό να απευθυνθεί στις Αρχές.  

Σημειώνεται, τέλος, πως για το περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ, όπως ανέφερε η κ. Ζαχαριουδάκη, η ίδια έχει ήδη επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Ηρακλείου, ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα η επιδιόρθωση των ζημιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News