Ηράκλειο

Στο ΧΥΤΑ στέλνει ανακυκλώσιμα δύο ημερών ο Δήμος

Φωνή διαμαρτυρίας των εργαζόμενων

Τετράωρη στάση εργασίας 11:40 έως 15:40 σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου των εργαζόμενων το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης και γενική συνέλευση, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο.

Η καταβολή των μισθών, η υπογραφή συμβάσεων εργασίας και τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ των αιτημάτων τους, όπως είπε στον 98.4 ο Χρήστος Σωκράτης, εργαζόμενος στην Ανακύκλωση.
Είπε ότι οι συνάδελφοι του περιμένουν ακόμα την περιβόητη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να επέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στον εργασιακό τους χώρο και ανέφερε ότι ενδεικτικό της υπάρχουσας κατάστασης είναι η απόφαση γι άλλη μία φορά της Αντιδημαρχίας καθαριότητας τα Ανακυκλώσιμα δύο ημερών του Ηρακλείου να οδηγηθούν ότι κι αν σημαίνει αυτό στο ΧΥΤΑ για ταφή.

Στα αιτήματα των εργαζόμενων , όπως αυτά καταγράφονται στο Δελτίο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων:
* Καμία καθυστέρηση της μισθοδοσίας. Καταβολή της σε όλους τους εργαζόμενους έως τις 10 του μηνός .

* Επίδοση των αποδείξεων μισθοδοσίας αμέσως μετά την εξόφληση της. Καμία καθυστέρηση και άρνηση καταβολής αποδείξεων μισθοδοσίας από πλευράς εταιρίας.

* Κανένας εργαζόμενος χωρίς σύμβαση. Άμεση υπογραφή σύμβασης όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία σε κάθε εργαζόμενο που έχει υπογράψει πρόσληψη έως και σήμερα με την εταιρία Waste Solutions και επίδοση του αντιγράφου της στον ίδιο.

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ,κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ,άμεση επαναφορά του 6ήμερου - 40ωρου για όλους.

* Άμεση και αναδρομική καταβολή του συμφωνημένου πριμ παραγωγικότητας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή του στον μισθό.

* Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.

* Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.

* Διεκδικούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας με υπογραφή ΣΣΕ.

 

 

Σχόλια