Κοζάκοι μαγνήτισαν τα βλέμματα στα Λιοντάρια

Ηράκλειο
Κοζάκοι μαγνήτισαν τα βλέμματα στα Λιοντάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εντυπωσιακό θέαμα τράβηξε την προσοχή σε μικρούς και μεγάλους που έκαναν τη βόλτα τους στα Λιοντάρια.

Η ομάδα tricking Ηρακλείου με χορευτικά και αλλά χάπενινγκ διαφήμισαν στα Λιοντάρια σε εκατοντάδες διερχόμενους το φεστιβάλ-αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη “Ταξιδεύοντας Ρουσια”.

Το φεστιβάλ ξεκινά σήμερα, Τετάρτη βράδυ, με οργανωτή το Μουσείο Καζαντζάκη και συνδιοργανωτες την Περιφέρεια Κρήτης Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Μέλη της ομάδας tricking ντυμένοι με στολές Κοζάκων πρόσφεραν το βράδυ της Τρίτης δωρεάν εντυπωσιακό θέαμα στον κόσμο που τους χειροκρότησε θερμά ενώ εθελοντές από την Μυρτιά μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του σήμερα Τετάρτη 18/7, στις 21.30 όπου στην Πύλη Βηθλεέμ του Ηρακλείου θα γίνει Δημόσια ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων από το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, “Ταξιδεύοντας Ρουσία.”

Το φεστιβάλ που θα έχει ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά και περιλαμβάνει: Λογοτεχνία, μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις καθώς και υπαίθριες εγκαταστάσεις με πρωτότυπα δρώμενα και συμμετοχικά παιχνίδια.

«Ψυχή» του φεστιβάλ είναι η Διευθύντρια του Μουσείου Βαρβάρα Τσάκα με την συντονίστρια των εκδηλώσεων Ρένα Παπαδάκη που μαζί με το Προεδρείο του Μουσείου και μια μεγάλη ομάδα συνεργατών, καλλιτεχνών, εθελοντών από την Μυρτιά, συνθέτουν ένα οργανωμένο σύνολο για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων. Μάλιστα η Βαρβάρα Τσάκα, η Ρένα Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Μουσείου Μιχ. Ταρουδάκης, ο Εντεταλμένος σύμβουλος  Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ. Φασουλάκης, απηύθυνα σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Κρητικούς και στους επισκέπτες του νησιού Έλληνες και ξένους να συμμετάσχουν με ελεύθερη είσοδο στο Φεστιβάλ.”

Καλούμε τον κόσμο να έρθει στην Μυρτιά από πολύ νωρίς όχι μόνο στις βραδινές κεντρικές εκδηλώσεις να περιηγηθεί, να κάνει μία βόλτα στο χωριό καθώς θα έχουμε και δράσεις, μία ζώνη, για οικογένειες και παιδιά από τις 6:30 μέχρι τις 8:00 μ.μ. “είπε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Μουσείου, προσθέτοντας, ότι, “θα είναι πραγματικά μία γιορτή όλο το φεστιβάλ όπου συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά όλο το χωριό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι εθελοντές, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, όλους τους φίλους του μουσείου που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Έχει προβλεφθεί -όπως έγινε γνωστό-δωρεάν μεταφορά καθημερινά των πολιτών από το Ηράκλειο (σταθμός των ΚΤΕΛ στο λιμένα Ηρακλείου) προς τη Μυρτιά, στις 19.30 και επιστροφή με τη λήξη των εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη -όπως τονίζουν οι Οργανωτές-συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, την Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, τον Σύλλογο Ρωσόφωνων Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτιάς, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την ευγενική χορηγία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τη βοήθεια πλήθους φίλων και υποστηρικτών του Μουσείου.

Το Φεστιβάλ που βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία, στην οποία ο Κρητικός συγγραφέας ταξίδεψε, περιηγήθηκε σε διαφορετικούς τόπους της, συνάντησε σημαντικά πρόσωπα, μελέτησε την ιστορία και τον πολιτισμό της και αγάπησε το ρωσικό λαό.

Η τέχνη και ο λόγος του μεγάλου ταξιδευτή Νίκου Καζαντζάκη, συναντώνται  στο πρόγραμμα των πλούσιων εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  ως προφεστιβαλική εκδήλωση, η Εβδομάδα Ρωσικού κινηματογράφου από 9-15 Ιουλίου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» στο Ηράκλειο, ένα ειδικό αφιέρωμα επιλεγμένων ταινιών από την πρώιμη μετεπαναστατική Ρωσία έως την σημερινή εποχή, σε συνδιοργάνωση με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News