Τα Νέα Αλάτσατα απλώνουν και φέτος τραχανά!

Ηράκλειο
Τα Νέα Αλάτσατα απλώνουν και φέτος τραχανά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Νέα Αλάτσατα στήνουν γιορτή με πρωταγωνιστή τον… τραχανά!

Γι’ αυτό και φέτος ο Σύλλογος Αλατσατιανών νομού Ηρακλείου απλώνει το τραχανά του, το Σάββατο 21.07.2018 στην πλατεία Αλατσάτων, δίπλα στη στέγη του Συλλόγου μας, Γ. Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα Ηράκλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

είστε όλοι προσκαλεσμένοι και καλοδεχούμενοι, να προσέλθετε για να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη παρασκευή της 1ης δόσης τραχανά του συλλόγου, να συνδράμετε με τη συμμετοχή σας, στην προσπάθεια του συλλόγου μας, να διατηρήσουμε τα έθιμα των προγόνων μας, τηρώντας την πατροπαράδοτη συνταγή του θρεπτικού και νοστιμότατου, αλατσατιανού τραχανά, που ανέθρεψε γενιές και γενιές, όπως τη μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας.

Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, μεσα σε ένα κλίμα ευθυμίας και χαράς και να δείτε και να μάθετε πως κατασκευάζεται αυτή η καταπληκτική τροφή. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να καταλάβετε τι θα πεί η έκφραση …. «έχει απλωμένο τραχανά………»!!!! Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι μαζί στη διαδικασία της παρασκευής του τραχανά από νωρίς το πρωί (αρχίζουμε στις 6,30 το πρωί). Παρακαλούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών, για τη συνέχεια της παράδοσης.

Για λεπτομέρειες, όποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα: • 2810-231933 • 6951004144 • 6944381410».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News