Ο «τζαναμπέτης» γλάρος σώθηκε μετά το... τροχαίο του

Ηράκλειο
Ο «τζαναμπέτης» γλάρος σώθηκε μετά το... τροχαίο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει αποδειχτεί δεκάδες φορές ότι η ΕΜΑΚ συνεργάζεται άψογα με τη Ζωόφιλη Δράση και τα ζώα βρίσκονται στη συνέχεια ασφαλή είτε στην «αγκαλιά» μιας οικογένειας είτε στα χέρια των εθελοντών.

Αυτή τη φορά μιλάμε για ένα νεαρό γλάρο ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος στο Γιόφυρο και παρά το γεγονός ότι ήταν χτυπημένος, έκανε τη… βολτούλα του στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στο facebook η Καλλιόπη Μαραβελάκη για τη Ζωόφιλη Δράση, 3η ΕΜΑΚ, ΚΤΕΛ, ΕΚΠΑΖ και εθελοντές συνεργάστηκαν αρμονικά για τη διάσωση του τραυματισμένου νεαρού γλάρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τζαναμπέτης νεαρός γλάρος χτυπήθηκε χτες από διερχόμενο όχημα στην παραλιακή οδό Ηρακλείου, στο ύψος του Γιοφύρου. Μετά απ’ αυτό, πήγε για βολτίτσα στους γκρεμούς και τα καλάμια που υπάρχουν στην περιοχή. Καλέσαμε για μια ακόμη φορά την 3η για βοήθεια στην περισυλλογή του.

Οι πυροσβέστες ήρθαν αμέσως και έπιασαν τον τραυματισμένο πουλί και μας το παρέδωσαν. Αμέσως μετά την εξέταση του, το τραυματισμένο ζώο στάλθηκε με τη βοήθεια του ΚΤΕΛ Κρήτης σε εκπαιδευμένο μέλος του ΕΚΠΑΖ για τη φροντίδα του σύμφωνα με τις οδηγίες των κτηνίατρων μας.

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά την 3η ΕΜΑΚ και τους αξιωματικούς που συνέδραμαν στη διάσωση του πουλιού, το ΚΤΕΛ Κρήτης που πάντα φροντίζει δωρεάν και με μεγάλη φροντίδα τις μεταφορές των τραυματισμένων ζώων της άγριας πανίδας του νησιού, αλλά και όσους ιδιώτες βοήθησαν στη διάσωση του γλάρου: τη Σοφία, την Ελένη, την κ. Δώρα και τον Μπάμπη.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News