Ηράκλειο

Νέα φωτιά στην Κρήτη - Συναγερμός στο Αντισκάρι

Δε σταματούν να τρέχουν οι πυροσβέστες στην Κρήτη τις τελευταίες μέρες αφού νέα φωτιά «ήρθε» να τους κινητοποιήσει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φωτιά ξέσπασε σε βουνό πάνω από το χωριό Αντισκάρι Ηρακλείου το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά τέσσερα οχήματα με 10 άντρες προκειμένου να ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες και να προλάβουν την επέκταση της φωτιάς. Στη συνέχεια όμως, οι δυνάμεις μειώθηκαν σε τρία οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 10 άντρες.

Πολύ γρήγορα όμως, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά. Στο σημείο παρέμειναν ένα όχημα με τρεις άντρες προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση αναζωπύρωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η φωτιά έκαψε χαμηλή, χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι άνεμοι είναι ισχυροί, γεγονός που δεν αποτελεί σύμμαχο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Επίσης, επειδή αυτές τις μέρες η Κρήτη είναι στη ζώνη υψηλού κινδύνου, καλό θα είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Τεράστιες καταστροφές σε Σητεία και Σελάκανο

Μεγάλη η καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στην περιοχή Αχλάδια Σητείας η οποία ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έκαψε 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 1.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης και 300 στρέμματα δασικής έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος της πυρκαγιάς ήταν τόσο μεγάλο που έκαψε ακόμα και ζώα και μελίσσια.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια