Δίχτυ προστασίας από τα... περιστέρια στο «Ακτάρικα»

Ηράκλειο
Δίχτυ προστασίας από τα... περιστέρια στο «Ακτάρικα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσιες καταγγελίες εδώ και μερικές μέρες προβαίνει μέσω Facebook η Καλλιόπη Μαραβελάκη από τη «Ζωόφιλη Δράση» για το δίχτυ προστασίας... από τα περιστέρια στη στοά Χ. Γιανναδάκη στο «Ακτάρικα».

Μάλιστα, οι αναρτήσεις - η πρώτη στις 11 του μήνα και ακολούθησε κι άλλη χθες - συνοδεύονται και από φωτογραφίες που δείχνουν περιστέρια που έχουν παγιδευτεί μεταξύ του κενού που αφήνει το δίχτυ και της οροφής της στοάς. Η ίδια στον λογαριασμό της, κάνοντας αναφορά και στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», που είχε γράψει για την τοποθέτηση του διχτυού πριν από μήνες, έχει αναρτήσει τα ακόλουθα:

«Πολλά μπράβο στον Δήμο Ηρακλείου για τη θανάσιμη παγίδα που έστησε στα περιστέρια στη στοά στο Μέγαρο “Ακτάρικα”, όπου παγίδευσε με δίχτυ πάνω από πέντε πουλιά και τα καταδίκασε σε αργό θάνατο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2018, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, χαρακτηρίζοντας τα περιστέρια ως “δίποδα όντα, λογικά και άλογα”, που κάνουν “καταιγιστικές επιθέσεις”, μη ακολουθώντας τη λογική και έχοντας “κακές συνήθειες που θυμίζουν έξεις τετράποδων”, αποφάσισε ότι έπρεπε να προστατευτούμε από αυτά “τα άλογα όντα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τα περιστέρια, τα οποία από σύμβολο της ειρήνης έχουν καταστεί πομποί περιττωμάτων και κάθε λογής ακαθαρσιών”, με την τοποθέτηση διχτυού στη στοά του Μεγάρου “Ακτάρικα”. Το κείμενο της εισήγησης ήταν τόσο γελοίο, που τότε μεταφέρθηκε από την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων (...). Σήμερα όμως δεν ευχόμαστε το ίδιο. Τοποθετήθηκε δίχτυ στο σύνολο της στοάς, χωρίς πρώτα να απομακρυνθούν τα περιστέρια. Πέντε ενήλικα πλέον από αυτά έχουν καταδικαστεί σε μαρτυρικό θάνατο, χωρίς φαγητό και νερό, και πετάνε σαν τρελά πάνω-κάτω προσπαθώντας να βγουν από τη θανάσιμη παγίδα τους.

Ένα έκτο έξω από το δίχτυ πετάει συνεχώς και κουτουλάει πάνω του, καθώς πρόκειται για μάνα που έχει φωλιά με πιτσουνάκια μέσα από το δίχτυ. Και τα πιτσουνάκια έχουν προφανώς καταδικαστεί σε θάνατο».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News