default-image

Ξεσηκωμός για νέες εγκαταστάσεις δεξαμενόπλοιων

Κρήτη
Ξεσηκωμός για νέες εγκαταστάσεις δεξαμενόπλοιων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόκκινη γραμμή για τον δήμο Μαλεβιζίου αποτελεί το ενδεχόμενο κατασκευής κάθετου μόλου 482 μέτρων στα Λινοπεράματα για τις ανάγκες δημιουργίας 4 θέσεων εξυπηρέτησης δεξαμενόπλοιων.

Προκειμένου να μπει φρένο στις όποιες προσπάθειες δημιουργίας λιμενικής εγκατάστασης στην περιοχή, ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνθηκε στον έγκριτο νομικό Αντώνη Βγόντζα προκειμένου να δρομολογηθούν οι νομικές διαδικασίες οι οποίες θα θωρακίσουν την τουριστική περιοχή, με στόχο το δημόσιο συμφέρον.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης, δεν πρόκειται να δεχθούν τη περαιτέρω υποβάθμισης της τουριστικής περιοχής, κάνοντας σαφές ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις στη περίπτωση που το αρμόδιο υπουργείο ανάψει το πράσινο φως στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το χωροταξικό σχέδιο της Κρήτης προβλέπει τη μεταφορά των ρυπογόνων εγκαταστάσεων που λειτουργούν στα Λινοπεράματα σε βάθος δεκαπενταετίας.

Ο Αντώνης Βγόντζας ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου για την επίμαχη υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News