Ηράκλειο

Από την Ταϊβάν στην Κρήτη: Μία επίσκεψη με θέμα την «κακοποίηση»

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την Παρασκευή ο πρέσβης της Ταϊβάν μαζί με την σύζυγό του και την ακολουθία του, όπου για λόγους επαγγελματικούς, επισκέφτηκαν το ΙΤΕ, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καθώς και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων είχαν εντάξει και μία συνάντηση με έναν επιτυχημένο φορέα εθελοντικού χαρακτήρα που ασχολείται με την κακοποίηση της γυναίκας και του παιδιού.

Έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρέσβης με τη σύζυγό του, τη συνοδεία του, τον βουλευτή Ηρακλείου Σπύρο Δανέλη, της μεταφράστριας και του γραμματέα του, επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου των Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, όπου τα μέλη και η πρόεδρος του Συνδέσμου του Δ.Σ., κ. Μαίρη Παχιαδάκη, τους υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα.

Δύο ώρες διήρκησε η επίσκεψη του πρέσβη της Ταϊβάν. «Ήταν μία όμορφη επίσκεψη», όπως την χαρακτήρισε η πρόεδρος του Συνδέσμου, με τη σύζυγο του πρέσβη να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στο θέμα «κακοποίηση», καθώς και η ίδια στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με μέτοιου είδους θέματα στη χώρα της.

Σύντομα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έσπασε ο «πάγος», καθώς η κρητική φιλοξενία, αλλά και η εγκαρδιότητα με την οποία τους υποδέχτηκαν τα μέλη του Συνδέσμου, με την πρόεδρο, ενθουσίασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν μεγάλη επιθυμία τους εδώ και χρόνια να επισκεφτούν το νησί.

 

«Στην Ταϊβάν γνωρίζουν την Σαντορίνη ευκαιρία να μάθουν και την Κρήτη»

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «όλοι στην Ταϊβάν γνωρίζουν την Σαντορίνη, ευκαιρία να τους πούμε και για την Κρήτη, την οποία προσπαθήσαμε κι άλλη φορά να επισκεφτούμε, ωστόσο οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν. Θα προωθούμε τον τουρισμό, καθώς η Κρήτη είναι ένας εξίσου όμορφος τόπος».

Εκτός από την Κρητική φιλοξενία ενθουσιάστηκαν με τα Κρητικά εδέσματα που τους πρόσφεραν στον Σύνδεσμο, τα κρητικά καλιτσούνια και τα ξεροτήγανα και όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους στην Κρήτη, πάντα βλέπουν κάτι καινούργιο που τους εντυπωσιάζει.

 

«Είδαμε ανθρώπους χαμογελαστούς»

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιάστηκαν και από τα χαμογελαστά πρόσωπα των Κρητικών, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πάνω στο πλαίσιο της συζήτησης με την πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μαίρη Μαχιαδάκη: «Η κρίση δε φαίνεται, γιατί είδαμε πολύ χαμογελαστά πρόσωπα παρόλο που όλοι λένε ότι έχετε πρόβλημα».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παχιαδάκη, τόνισε στο neakriti.gr, αναφερόμενη στην επίσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου ότι ήταν «τιμητική για εμάς η επίσκεψη του πρέσβη. Γνωρίσαμε πολύ αξιόλογους ανθρώπους, καθώς και εκείνοι γνώρισαν για το τι συμβαίνει εδώ στο Ηράκλειο. Μας ενθουσίασε όλο αυτό που έγινε στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης. Συγχαρητήρια στον κ. Δανέλλη, ο οποίος λειτούργησε ως διαμεσολαβητής».

Σημειώνεται ότι αύριο ολοκληρώνεται η επίσκεψή τους στο νησί μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια