Ηράκλειο

Στα ύψη το κόστος στέγασης στην Ελλάδα

Σε απόγνωση ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές

Κατέρρευσε κι η οικοδομή

4 στους 10 διαθέτουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για τις ανάγκες στέγασης τους, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat.
Το 2016 στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών τα οποία δαπανούσαν περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για κάλυψη αναγκών στέγασης ανήλθε σε 40,5%, με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 11,1% .
Η εικόνα είναι σχεδόν αμετάβλητη την τελευταία τριετία καθώς το 2015 το αντίστοιχο ποσοστό έχει ανέλθει σε 40,9% έναντι 11,3 του μέσου όρου της Ε.Ε. και το 2014 σε 40,7% ( 11,5% στην ΕΕ.) 
«Παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές: Υψηλό το κόστος διαβίωσης χαμηλοί οι μισθοί» το σχόλιο στον 98.4 του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστα Αράπογλου.  

Κατέρρευσε η οικοδομή, έπεσαν οι τιμές δείχνουν επίσης τα στοιχεία της ΤτΕ.
Από την ανάλυση μάλιστα των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το Α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 μειώθηκαν οριακά κατά 0,1% στην Αθήνα, 0,3% στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις και 0,4% στις λοιπές περιοχές της χώρας.
«Ο κλάδος μας ήταν ο πρώτος που επλήγη από την οικονομική κρίση κι έτσι παραμένουμε» η θέση του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννη Γωνιανάκη.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια