default-image

Λαμπρή διάκριση σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ηράκλειο
Λαμπρή διάκριση σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμπρή επιστημονική διάκριση έλαβε ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Θεοφάνης Κιτσόπουλος.

Ο κ. Κιτσόπουλος ήταν ο βασικός συγγραφέας δημοσίευσης στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό “Nature International Journal of Science”, η οποία αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμου καταλύτη.

Σε ένδειξη συναδελφικής αβροφροσύνης και αναγνώρισης της σημαντικής δουλειάς που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο Κοσμήτωρ Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών κ. Νικόλαος Χανιωτάκης συγχαίρει με ανοιχτή επιστολή του τον καθηγητή Κιτσόπουλο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η διάκριση «επιβεβαιώνει την κορυφαία κατάταξη του Πανεπιστημίου μας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ολόκληρη η επιστολή

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συνάδελφο Καθηγητή του Τμήματος Χημείας κ. Θεοφάνη Κιτσόπουλο, για την πρόσφατη δημοσίευσή του, ως κύριος συγγραφέας, στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό “Nature International Journal of Science” (Συντελεστής απήχησης I.F. 45)

Η εργασία ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με ιδρύματα την Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Σουηδίας και της Κρήτης.  Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται σε αυτή την δημοσίευση ρίχνουν φως σε σημαντικές μηχανιστικές διεργασίες, που αφορούν στην κατανόηση ετερογενών αντιδράσεων και θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων καταλυτών.

Δημοσιεύσεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε περιοδικά αυτού του βεληνεκούς επιβεβαιώνουν με έμφαση την ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται στο ίδρυμα μας, και επιβεβαιώνει την κορυφαία κατάταξη του Πανεπιστημίου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νικόλαος Χανιωτάκης

Κοσμήτωρ Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News