Γιατί κλαδεύουν δέντρα στο Μασταμπά;

Ηράκλειο
Γιατί κλαδεύουν δέντρα στο Μασταμπά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτι... ανησυχητικό αντίκρυσαν στους δρόμους από τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη Θερίσου κάτοικοι της περιοχής: Τι ήταν αυτό; Ένας εργολάβος να κλαδεύει δέντρα.

Κάτοικος του Μασταμπά επικοινώνησε με το neakriti.gr προκειμένου να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό το γεγονός, αφού όπως δηλώνει «δεν είναι εποχή για να κλαδεύονται τα δέντρα. Σήμερα είδαμε εργολάβους να κλαδεύουν κάποια μικρά δέντρα, όμως αυτό δεν είναι σωστό αφού το κλάδεμα γίνεται κανονικά τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό ο Δήμος;».

Την ανησυχία τους εκφράζουν όμως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έβλεπαν δέντρα να… ψαλιδίζονται και δεν καταλάβαιναν το λόγο.

Ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την απάντηση στο neakriti.gr!

Η κ. Φραγκούλη Ερωφίλη, υπεύθυνη του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, αναφέρει πως στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου και στη Θερίσσου δεν γίνεται κανονικό κλάδεμα:

«Αυτό που κάνει το Τμήμα Πρασίνου στην περιοχή είναι ένα ελαφρύ κλάδεμα και ακολουθούμε τη νομοθεσία. Γίνεται μία απλή ανύψωση της κόμης των δέντρων προκειμένου να απέχει το δέντρο από το έδαφος 2,20 μέτρα, βάσει νόμου. Αυτό διευκολύνει την έλευση των πεζών στο πεζοδρόμιο».

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει η κ. Φραγκούλη, υπάρχει κι ένας δεύτερος λόγος που έχουν ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία: «Παράλληλα, κάνουμε ένα ελαφρύ αραίωμα του φυλλώματος προκειμένου να ψεκαστούν πιο εύκολα τα δέντρα τα οποία πάσχουν από μία σοβαρή ασθένεια η οποία τα ξεραίνει».

Πρόκειται για την ασθένεια «Κοκκοειδή», κάποια μικρά έντομα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αφού μπορεί να καταστρέψουν τα δέντρα: «ήδη κάποια δέντρα στην Ανδρέα Παπανδρέου έχουν ξεραθεί».

Τέλος, η υπεύθυνη του Τμήματος Πρασίνου αναφέρει ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει να κλαδέψει και να αραιώσει το φύλλωμα των δέντρων, δε βρίσκεται μόνος του. Αντιθέτως, τον επιβλέπει ένας επόπτης γεωπόνος για να ελέγχει πως όλα είναι υπό έλεγχο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News