Αλκοόλ: Αυτή η μάστιγα και τα προβλήματα που προκαλεί, μέσα σε ένα σεμινάριο

Ηράκλειο
Αλκοόλ: Αυτή η μάστιγα και τα προβλήματα που προκαλεί, μέσα σε ένα σεμινάριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αλκοόλ για πολλούς αποτελεί μάστιγα και άλλους τους έχει στιγματίσει.

Σε κάθε περίπτωση, το «ένα ποτηράκι παραπάνω δε βλάπτει», κάποιες φορές μπορεί και να βλάψει γι’ αυτό το λόγο η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση.

Στο πλαίσιο της 14ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ (16 – 21 Ιουλίου 2018), το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, ο Σύλλογος «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α Κρήτης), και το Ερευνητικό Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης στην Οικολογική – Κοινωνική Προσέγγιση για τα σύνθετα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ (Μέθοδος Hudolin).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επέκταση το Δικτύου Αλκοολογίας στην Κρήτη, μεγιστοποιώντας το εύρος και την αποτελεσματικότητα στους τομείς πρόληψης και θεραπείας των σύνθετων βιοψυχοκοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, οικογένειες με προβλήματα από το αλκοόλ, εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν, μέσω του Δικτύου Αλκοολογίας, στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, που έχει συνολική διάρκεια 50 ωρών, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη μεθοδολογία Hudolin, μέσα από θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση, με ειδικευμένους στα θέματα της Αλκοολογίας εκπαιδευτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News