Πρώτο Εργατικό Φεστιβάλ: «Παλεύει ενάντια στην εκμετάλλευση» και το ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Πρώτο Εργατικό Φεστιβάλ: «Παλεύει ενάντια στην εκμετάλλευση» και το ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εργατικό φεστιβάλ και οι εργαζόμενοι ολόκληρου του νομού πρόκειται να παραβρεθούν.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 18:30, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ δε θα μπορούσε να μη δώσει το «παρών».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το σωματείο μας αποδέχτηκε το κάλεσμα των συνδικάτων Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ηρακλείου, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και των σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου και Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου και θα συμμετέχει στο το 1ο Εργατικό Φεστιβάλ Ηρακλείου που θα γίνει το Σάββατο 21 Ιουλίου 6:30μμ στο Πάρκο Γεωργιάδη με θέμα «Παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών».

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλα τα σωματεία της υγείας και σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, έλληνες και ξένους.

Το σωματεία μας δίνει καθημερινά τη μάχη μέσα στο χώρο δουλειάς ενάντια στην πολιτική που ματώνει το λαό στο εσωτερικό της χώρας, που δημιουργεί στρατιές ανέργων, που εφαρμόζει μισθούς πείνας, που γκρεμίζει ότι απέμεινε από την δωρεάν υγεία, παιδεία και πρόνοια. Παλεύει ενάντια στη «νέα μεταμνημονιακή εποχή», που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, που χαρίζει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και μοιράζει φτώχεια στο λαό.

Το αφήγημα περί κανονικότητας μετά της 21 Αυγούστου συγκρούεται με την πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες ασθενείς και εργαζόμενοι. Η επιστροφή στην κανονικότητα για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς σημαίνει σταθερή και μόνιμη δουλειά, Δουλειά με δικαιώματα, με ρεπό και άδειες. Σημαίνει Υγεία που θα είναι λαϊκό δικαίωμα κι όχι εμπόρευμα.

Τα αποτελέσματα είναι και θα γίνουν πιο τραγικά για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος.

Ταυτόχρονα, τα σωματεία μας δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά. Αντιπαλεύουμε την αιτία που τα γεννά, το κυνήγι του κέρδους. Αντιπαλεύουμε την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων εκείνων που αποδέχονται κατά γράμμα τις επιδιώξεις του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει το βρώμικο ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, έχει και αυτή ευθύνη για τη συμμετοχή της στους ανταγωνισμούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έχει και αυτή ευθύνη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους και κατατρεγμένους σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες και στη χώρα μας όπως επίσης και χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, τις οικογένειες τους, και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Παλεύουμε για τα κοινά προβλήματα Ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στα οξυμένα προβλήματά των οικογενειών μας, αλλά και τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες συνάδελφοι, όπως τα έγγραφα παραμονής, την εργοδοτική, ενάντια στο ρατσισμό, τα φασιστοειδή της Χ.Α κ.α.

Για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη ένας είναι ο δρόμος: ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, από κοινού με τους αυταπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά ενάντια στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους, έως την τελική νίκη των λαών, για ένα κόσμο που στο επίκεντρο του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News