Ηράκλειο

Η μηχανική βλάβη δεν… άφησε το πλοίο να φύγει από το λιμάνι

Άμεσα έσπευσε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου και το πλοίο γύρισε πίσω πριν καν προλάβει να φύγει.

Λίγο μετά τον απόπλου του πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Σ» Ν. Λέρου 07 το πρωί της Τετάρτης από το λιμάνι του Ηρακλείου, ο πλοίαρχος του Φ/Γ διαπίστωσε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή του πλοίου.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου η οποία έσπευσε στο σημείο που βρισκόταν το πλοίο το οποίο είχε 9 μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» Ν. Ηρακλείου 135, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Ηρακλείου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρις ότου αποκατασταθεί η βλάβη και προσκομιστεί η βεβαίωση ότι το πλοίο μπορεί να ταξιδέψει.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου πρόκειται να κινηθεί η επιβολή των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Σ'' Ν. Λέρου 07 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή του, κατά τον πλου του από λιμένα Ηρακλείου για λιμένα ν. Κέας, με εννέα (09) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω πλοίο, με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ'' Ν. Ηρακλείου 135, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηρακλείου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια