Τεράστιο φορτίο... 7.000 κιλών με επικίνδυνες ουσίες βρέθηκε στο λιμάνι

Ηράκλειο
Τεράστιο φορτίο... 7.000 κιλών με επικίνδυνες ουσίες βρέθηκε στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτα μεγάλη ποσότητα επικίνδυνων ειδών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μία τεράστια ποσότητα επικίνδυνων ειδών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που εκφορτώθηκε από επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο το οποίο ερχόταν από Πειραιά. Εκεί εντοπίστηκαν επικίνδυνα είδη και ουσίες 6.930 κιλών. Η μεταφορά τους μάλιστα απαγορεύεται με κανονικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, βάσει νόμου.

Από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, το τεράστιο φορτίο κατασχέθηκε, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος:

«Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε επικαθήμενο όχημα, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα προερχόμενο από Πειραιά, εντοπίστηκαν επικίνδυνα είδη και ουσίες, συνολικού βάρους έξι χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα (6.930) κιλών, η μεταφορά των οποίων απαγορεύεται με κανονικά δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 405/96.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω είδη ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News