Ηράκλειο

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής από τη Νέα Υόρκη

Ξεχωριστό είναι το μήνυμα για την Κρήτη που στέλνει ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, από τη Νέα Υόρκη.

Αναφέρεται στη μακρά και ισχυρή σχέση των δύο εκκλησιών, αλλά και στους ομογενείς Κρήτες της Αμερικής που εκπροσωπούν, όπως υπογραμμίζει, επάξια και δυνατά το νησί.

«Οι ομογενείς Κρήτες της Αμερικής είναι ένα πολύ δυναμικό σύνολο, έχουν διαπρέψει επαγγελματικά, ως ομοσπονδία είναι πάρα πολύ δραστηριοποιημένοι», τόνισε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Μαυροματάκη, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αναφέρθηκε στο μήνυμά του και στη Μεγάλη και Αγία Σύνοδο των ορθοδόξων και αυτοκεφάλων εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων. Έκανε λόγο για εργασίες που διεξήχθησαν με ιδεώδη τρόπο.

«Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μία φιλοξενία πρωτοφανή από πλευράς των Κρητών. Ένα πνεύμα δυνάμεως και ειρήνης».

Το κρητικό στοιχείο είναι παντοδύναμο στην Αμερική, τονίζει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος αναφέρεται στους Έλληνες και τους Κρητικούς που διέπρεψαν και διαπρέπουν και έχτισαν αυτοκρατορίες στη «γη της επαγγελίας», όπως πολλοί την ονομάζουν, η οποία κατά τον ίδιο δίνει ευκαιρίες, αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά.

«Αυτή είναι η χώρα των ευκαιριών. Καθόλου εύκολη η κατάσταση να μπει κανείς εδώ μέσα. Όποιος όμως τα καταφέρει και είναι αξιόπιστος και αγαπά τη δουλειά του, νομίζω ότι θα πετύχει», τονίζει μεταξύ άλλων, ο κ. Κούτρας.

«Η Ελληνική ομογένεια, είναι από τις ελάχιστες ομογένειες, που έχει διατηρήσει την ταυτότητά της, την ελληνικότητά της, τη θρησκευτικότητά της. Άριστα συνδεδεμένη με την ελληνορθόδοξη πίστη και έχει καταφέρει αυτό το θαύμα, ώστε σε αυτό το χωνευτήρι ταυτοτήτων που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η ελληνική ομογένεια να έχει κρατήσει και ίσως πολλές φορές να έχει ισχυροποιήσει και την ελληνική της ταυτότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κούτρας.

Ο γενικός πρόξενος τονίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ ψηφίζουν Ελλάδα και Κρήτη για τουρισμό, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στο χρέος εξηγεί ότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κούτρας ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια