Ηράκλειο

Δώρο ζωής «χάρισε» 50χρονη γυναίκα που έσβησε

Με το θάνατό της η 50χρονη που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο, "χάρισε" ζωή σε συνανθρώπους μας.

Ελπίδα σε συνανθρώπους μας «χάρισε» η οικογένεια 50χρονης η οποία «έσβησε» στην εντατική του Βενιζελείου με τους δικούς της ανθρώπους να παίρνουν τη γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. Με την απόφαση της οικογένειας σώζονται ανθρώπινες ζωές καθώς αρκετοί ασθενείς περιμένουν στη λίστα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση και για τα οποίους τα μοσχεύματα αποτελούν δώρο ζωής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα 10/7/2018 και ώρα 4.30 π.μ. από τον ΕΟΜ και τις υπηρεσίες, η διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο» από ασθενή γυναίκα 50 χρονών η οποία νοσηλευόταν στην ΜΕΘ.

Τα όργανα προς μεταμόσχευση μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο ΠΑΓΝΗ.

Η δωρεά οργάνων είναι πράξη ζωής στους συνανθρώπους μας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την οικογένεια της εκλιπούσης».

«Η διαδικασία που ξεκίνησε γύρω στις 2 τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε επιτυχώς και αυτό που ελπίζουμε πλέον είναι τα όργανα να είναι συμβατά και στους λήπτες. Με την συνεργασία ιατρικών ομάδων  από άλλα νοσοκομεία της χώρας, το ήπαρ μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τα νεφρά στο Λαϊκό Νοσοκομείο και οι κερατοειδής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο Βολακάκης χειρουργός, εντατικολόγος της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος και είχε την πλήρη ευθύνη μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση της οικογένειας για τη δωρεά οργάνων.

Δεύτερη δωρεά οργάνων σε λίγες μέρες

Η δωρεά οργάνων έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη σπουδαία απόφαση που πήραν οι γονείς της 6χρονης Ελευθερίας η οποία «έσβησε» μετά από τροχαίο στη Μεσσαρά και οι οποίοι προχώρησαν σε δωρεά οργάνων.

Συγκεκριμένα οι νεφροί μεταμοσχεύθηκαν σε ένα αγοράκι 13 ετών και ένα κοριτσάκι 4 ετών από τη Γένοβα. Το ήπαρ έλαβε ένα αγόρι 9 ετών από το Τορίνο, ενώ η καρδιά της μικρής Ελευθερίας χτυπά ξανά σε ένα αγοράκι τριών ετών από την Ουγγαρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια