Οργισμένοι πολίτες - Για μέρες χωρίς νερό περιοχές του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Οργισμένοι πολίτες - Για μέρες χωρίς νερό περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπασμένος αγωγός προκάλεσε αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής της Φοινικιάς, καθώς από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα Δευτέρα, στέρεψαν οι βρύσες των σπιτιών τους.

Στο «κόκκινο» η υπομονή των πολιτών της περιοχής, καθώς από τη μία η ζέστη και η υγρασία, αλλά και λόγω του ότι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία για να πάρουν μία σαφή απάντηση, οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό.  

«Τρεις ημέρες χωρίς νερό και υπό τις καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν, ζέστη και υγρασία, είναι πολλές», αναφέρει αναγνώστης του neakriti.gr και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας και δεν κρύβει τον εκνευρισμό του.

«Είμαστε μία τετραμελής οικογένεια, για να τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής, αγοράζω εμφιαλωμένο νερό. Για να κάνουμε μπάνιο, επίσης εμφιαλωμένο. Για να πλύνουμε τα πιάτα πάλι εμφιαλωμένο. Πώς μπορούν με τόση ζέστη στην καρδιά του καλοκαιριού να μας στερούν το νερό;», αναρωτιέται ο Μ.Σ.  

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την υπηρεσία της ΔΕΥΑΥ από το πρωί, ωστόσο η γραμμή είναι πάντα κατειλημμένη. Δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να του μιλήσεις και να του πεις το πρόβλημά σου…», τονίζει.

«Είμαι ένας συνεπής πολίτης, συντηρώ μία τετραμελή οικογένεια, αγωνίζομαι από το πρωί έως το βράδυ. Από τη στιγμή που είμαι συνεπής απαιτώ κι εγώ συνέπεια», μας λέει.

Και στο Ατσαλένιο

Επίσης και από την περιοχή του Ατσαλένιου κάτοικος καταγγέλλει και εκείνη με τη σειρά της ότι εδώ και μία εβδομάδα είναι χωρίς νερό και μιλάει για ακραίες καταστάσεις επιβίωσης.

«Να μην πλύνω, να μην μαγειρέψω το καταλαβαίνω, αλλά να μην μπορώ να ρίξω νερό στην τουαλέτα, αυτό δεν το… καταλαβαίνω. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την Υπηρεσία, με τον Δήμο, δεν βγάζω… άκρη, απάντηση δεν παίρνω», αναφέρει αγανακτισμένη.

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννη Ρασσούλη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα: «Όντως υπήρξε ζημιά με τον αγωγό στα Σταυράκια από την Παρασκευή και η επισκευή του ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα.

»Από το βράδυ και ίσως αύριο θα τρέξει ξανά νερό στις βρύσες των κατοίκων της περιοχής της Φοινικιάς. Είναι θέμα χρόνου», είπε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, ο κ. Ρασσούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News