Ηράκλειο

Τι παροχές θα προσφέρει το νέο υπερσύγχρονο, ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Αγία Αικατερίνη;

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση-κατασκευή ενός υπερσύγχρονου, ολοήμερου νηπιαγωγείου προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Το νηπιαγωγείο που θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρίας, θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, βιοκλιματικό και όταν ολοκληρωθεί, θα μεταστεγάσει τα ήδη υφιστάμενα (65ο και 6ο) νηπιαγωγεία της περιοχής, τα οποία λειτουργούν αυτή την στιγμή σε μισθωμένα κτίρια.

Στην σημαντικότητα του έργου για την λειτουργία ενός σύγχρονου ολοήμερου νηπιαγωγείου που θα παρέχει ασφάλεια και θα αναβαθμίσει την δημόσια εκπαίδευση στη περιοχή, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επισημαίνοντας παράλληλα τη καλή συνεργασία του Δήμου, υπηρεσιών κ.α.

Ο Δήμαρχος απ’ την πλευρά του συμπλήρωσε:

«Με την στήριξη του Περιφερειάρχη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση για αυτό το σημαντικό έργο και χάρις στην ολοκληρωμένη δουλειά και την ωρίμανση του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής».

Με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου, το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, 988,66 m2, θα έχει επιφάνεια 589,84 m2 και θα καταλαμβάνει μόνο ισόγειους χώρους, με περιβάλλοντα χώρο περίπου 400m2. Το κτιριολογικό του προβλέπει 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, κουζίνα – τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για νήπια, ενήλικες και ΑΜΕΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια